Úvod   /   Zprávy   /   Kam vyrazit za kulturou

Kam vyrazit za kulturou

Redakce 2016-03-04 10:47:00

  Žatecko PÁTEK 4. BŘEZNA KINO ŽATEC (15:00) ZOOTROPOLIS: MĚSTO ZVÍŘAT 3D. Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Je to velkolepé místo, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Animovaný dobrodružný film USA.            

(17:30) ALVIN A CHIPMUNKOVÉ: ČIPERNÁ JÍZDA. Na Alvina, Simona a Theodora čekají nová dobrodružství. Díky sérii nedorozumění Alvin, Simon a Theodore nabydou přesvědčení, že se Dave chystá v New Yorku požádat svou novou přítelkyni o ruku a opustí je.
(20:00) CHŮVÁK. Sourozenci Winnie a Theo jsou připraveni na všechno. Udělali si totiž sport z toho, že se dokážou zbavit všech svých chův. A věřte, že neznají slitování, což Rolf v roli jejich nové chůvy, zjistí velice brzy.  Komedie USA.
SOBOTA 5. BŘEZNA
KINO ŽATEC
(18:45) OPERA – satelitní přenos. Giacomo PUCCINI: MANON LESCAUT. Sopranistka Kristine Opolais a tenorista Roberto Alagna rozpálí jeviště Metropolitní opery, když spojí své hlasy v Pucciniho milostném příběhu plném vášnivé lásky a posedlosti. Režisér Richard Eyre děj opery zasadil do okupované Francie a celou inscenaci pojal v duchu film noir.
KD TUCHOŘICE
(20:00) REPREZENTAČNÍ PLES MIKROREGIONU ŽATECKO. K tanci hraje kapela Flash Dance.
MUZEUM ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
ČAJEM – NEČAJEM. Sběratelská výstava čajových krabiček manželů Pilchových z Ostravy, která je doplněna výtvarnými pracemi ZUŠ v Žatci.
KŘÍŽOVA VILA ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE.
TVÁŘE SVĚTA. Výstava fotografií Věry Vernerové.
BÝVALÉ PAPÍRNY ŽATEC
Z DĚJIN PRŮMYSLU V ŽATCI:  Stálá expozice o žateckém průmyslu. (so: 13–17:00).
GALERIE SLADOVNA ŽATEC
27. 2. (13:30) TVOŘIVÉ ODPOLEDNE pro děti. Tvoření z přírodních materiálů a papíru.
VÝSTAVA: Vize rozvoje Žatce aneb na cestě do UNESCO.
VÝSTAVA: Kamarád – LORM. Kresby Václava Peroutky a Karly Řehákové.
NEDĚLE 6. BŘEZNA
KINO ŽATEC
(15:00) ZOOTROPOLIS: MĚSTO ZVÍŘAT 3D. Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Je to velkolepé místo, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Animovaný dobrodružný film USA.
(17:30) POLEDNICE. Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Podaří se jí zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice, nebo vlastní šílenství? Režie: Jiří Sádek. Hrají: Aňa Geislerová, Karolína Lipowská, Daniela Kolářová, Zdeněk Mucha, Jiří Štrébl, Marie Ludvíková, Tomáš Bambušek, ad. Horor ČR.
(20:00) AVE, CAESAR! Produkovat hollywoodský film musí být o nervy, zvlášť když jistá neznámá organizace unese vaši největší hvězdu a chce za ni výkupné. Jenže Eddie Mannix se za ta léta naučil, že i tu sebevětší krizi lze vyřešit. Nový film bratrů Coenových. Hrají: George Clooney, Scarlett Johansson, Channing Tatum,  Josh Brolin, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, ad. Komedie USA.
MUZEUM ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
ČAJEM – NEČAJEM. Sběratelská výstava čajových krabiček manželů Pilchových z Ostravy, která je doplněna výtvarnými pracemi ZUŠ v Žatci.
KŘÍŽOVA VILA ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
TVÁŘE SVĚTA: Výstava fotografií Věry Vernerové.
GALERIE SLADOVNA ŽATEC
VÝSTAVA: Vize rozvoje Žatce aneb na cestě do UNESCO.
VÝSTAVA: Kamarád – LORM. Kresby Václava Peroutky a Karly Řehákové.
Lounsko
Pátek 4. března
Vrchlického divadlo Louny: LOUNSKÉ DIVADLENÍ – od 17 hod. TAK ZASE ZA ROK, DÁMY (DS Klouzák Postoloprty), od 20 hod. ODJEZD NEJISTÝ (DS Havlíček Neratovice).
Sobota 5. března
Vrchlického divadlo Louny: LOUNSKÉ DIVADLENÍ 2016 – od 11 hod. KDYŽ BÁSNÍK, TAK PROKLETÝ (MHD ZUŠ Louny), od 15 hod. VERONIČIN POKOJ (Divadlo Navenek Kadaň), od 19 hod. MRAVNOST – MARNOST (Divadlo Exil Pardubice).
Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy. Od 8 do 12 hod.
Obecní dům Pnětluky: Dětský karneval. Vystoupení aerobiku, Postoloprtských mažoretek Anetky Houškové a Natálky Drexlerové, TK Luna Louny s Nikolou Holubcovou. Hudební doprovod DJ Tony. Od 13 hod.
Sokolovna Ročov: Karneval pro děti. Od 14 hod.
Sokolovna Hřivice: Zpátky do Hřivic – přednáška o šlechtických a zemanských rodech na Podlesí s archivářkou Petrou Paterovou a přímým potomkem rodu Kozelků z Hřivic Zsolti Kozelkou. Od 17 hod.
Radnice Slavětín: Start pochodu Předjaří v Poohří. Od 7 do 10 hod.
Galerie U Plazíka Peruc: Zahájení desáté výstavní sezony výstavou fotografií Venduly Zrůstové PROSTÉ MOTIVY ANEB POHLED NA SVĚT MÝMA OČÍMA. Od 14 hod. Otevřeno o víkendy a svátky od 10 do 17 hod. do 24. 4.
Neděle 6. března
Vrchlického divadlo Louny: LOUNSKÉ DIVADLENÍ – od 11 hod. slavnostní vyhlášení výsledků, host Sbor Břežanských kastrátů.
Loutkové divadlo Louny: PERNÍKOVÁ CHALOUPKA – Loutková pohádka. Od 14.30 hod.
KD Koštice: Dětský karneval. Od 15 hod.
Podbořansko
Pátek 4. března
KINO PODBOŘANY: Purpurový vrch – drama fantasy, USA. Bojte se. Na Purpurovém vrchu stojí dům, kterému je lepší se vyhnout. Od 19.30 hodin.
DDM Podbořany: Příměstský tábor – na jarní prázdniny. Od 7.30 do 16 hodin.
Kulturní dům Blatno: 16. Obecní bál – k tanci a poslechu hraje Duo Toja, bohatá tombola, předtančení, půlnoční překvapení. Od 20 hodin.
Music club Bílá růže Podbořany: Flirt vodka madness party – s DJ A 75. Od 21 hodin.
Sobota 5. března
Kino Podbořany: Expediční kamera – Himalaya a další filmy v rámci 7. ročníku festivalu nejúspěšnějších cestovatelských a outdoorových filmů uplynulé sezóny. Od 18 hodin.
DDM Podbořany: Turistická vycházka Jarní přírodou. Od 8 hodin.
KD Sokolovna Kryry: Houbaři srdečně zvou na tradiční odemykání lesa spojené s oslavou MDŽ. Od 14 hodin.
RMC Jonáš Podbořany: Maškarní karneval – odměnu dostane každé dítě. Od 15 hodin.
Obecní kino Blšany: Oslava MDŽ – Jarní posezení s hudbou, zve osadní výbor Blšany. Od 19 hodin.
Neděle 6. března
Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní bohoslužba. Na pravidelnou mši svatou srdečně zve o. Alexander Siudzik. Od 9 hod.
Kostel Krásný Dvůr: Pravidelná bohoslužba – slouží o. Alexander Siudzik. Od 11 hod.
Kostel Kryry: Pravidelná bohoslužba. Od 14 hod.
KD Sokolovna Kryry: Klub žen srdečně zve na oslavu MDŽ – k tanci a poslechu hraje Iša Barák, občerstvení zajištěno. Zveme  ženy  -  přijďte se pobavit. Od 14 hodin.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video