Stavba nového úseku dálnice začne v květnu

Lucie Steklá 2016-03-08 12:16:00

Postoloprty – Stavba dalšího úseku D7 v okrese Louny má začít v květnu. Ředitelství silnic a dálnic podalo 1. února žádost o stavební povolení pro druhou etapu, jelikož se podařilo v rámci majetkoprávního vypořádání uzavřít veškeré smlouvy pro trvalý zábor stavby a splnit veškeré podmínky pro podání žádosti o stavební povolení.

„Pro stavbu D7 Postoloprty – Bitozeves je již v platnosti stavební povolení pro 1. etapu. Zmiňovaný úsek současnou čtyřproudovou silnici kolem průmyslové zóny Triangle a dále do Chomutova protáhne o další čtyři kilometry. Řidičům by nový úsek dálnice měl začít sloužit v závěru příštího roku. Pro úsek jsou také platná územní rozhodnutí na přeložky inženýrských sítí,“ uvedl Jan Studecký, tiskový mluvčí ŘSD.
Pro získání vodoprávního povolení a pro přeložky podzemních vedení inženýrských sítí a přeložky nadzemního vedení vysokého napětí je podle jeho slov nutné ještě získat věcná břemena k umístění inženýrských sítí na pozemcích vlastníků. „S vlastníky stále jednáme a souběžně činíme kroky k zahájení vyvlastňovacího řízení k omezení vlastnického práva na zřízení věcného břemene,“ dodal mluvčí.
Příprava úseku do realizace je pro ŘSD prvořadým cílem. „Nyní jsme tedy ve fázi stavebního řízení pro druhou etapu a běží lhůty v rámci procesů předcházejících žádosti o vyvlastnění věcných břemen,“ vysvětlil J. Studecký s tím, že s posledními dvěma majiteli se, v souběhu s procesy v rámci vyvlastňovacího řízení, snaží společnost intenzivně jednat. Avšak zatím bez vize konečné dohody. Zahájení stavby ŘSD předpokládá bezprostředně po nabytí právní moci stavebního povolení pro druhou etapu, tedy v květnu letošního roku.
Stavba dálnice mezi Postoloprty a Bitozevsí bude probíhat podobně jako u navazujícího úseku kolem zóny Triangle, jež se budoval v letech 2008 a 2009. Nejprve se postaví dva pruhy nové dálnice vedle současné komunikace, převede se na ně doprava, a pak se nynější silnice přestaví na zbylé dva pruhy dálnice. Souběžně se severně od ní postaví nová silnice druhé třídy. Ta bude sloužit jako doprovodná komunikace a zajistí dopravní napojení vesnic severně od dál-nice Bitozevsi a Seménkovic. U Postoloprt vyroste mimoúrovňová křižovatka se dvěma kruhovými objezdy.
Nový úsek bude měřit 3 770 metrů, náklady na jeho vybudování se předpokládají ve výši 350 milionů korun (bez daně).
Úsek dálnice D7 Praha – Chomutov mezi Postoloprty a Bitozevsí se měl začít stavět už v roce 2010, tehdy se ale ocitl na seznamu silničních staveb, které zastavil někdejší ministr dopravy Vít Bárta. Původní projekt se od té doby změnil, most, který měl vést nad dálnicí u Seménkovic, byl vypuštěn. Kvůli budoucím vysokým nákladům na údržbu ho nechtěly do svého majetku převzít obec Bitozeves ani město Postoloprty. Měl zajišťovat napojení pozemků jižně od dálnice. To vyřeší nová cesta od Postoloprt.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video