Conta odešla, co bude dál s opuštěnou továrnou? Jednání s různými investory probíhají, žádná dohoda zatím uzavřena nebyla

Alla Želinská 2016-03-16 11:13:00

Podbořany – Je to již zhruba rok, co společnost Conta, která v Podbořanech vyráběla ledničky a mrazáky značky Candy, uzavřela továrnu v tamní průmyslové zóně. Důvodem byl nerentabilní provoz. Výrobu pak italská firma přesunula mimo Českou republiku.

„Patnáct let od slavnostního zahájení stavby závodu v Podbořanech musela společnost učinit kroky vedoucí k uzavření závodu a přesunutí výroby do levnějších destinací mimo Českou republiku. Rozhodnutí o přesunu výroby z ČR bylo motivováno snahou o zlevnění výroby a tím i výrobků Candy samotných. Závod v Podbořanech byl z hlediska dalšího směřování společnosti Candy Hoover Group ekonomicky neudržitelný,“ uvedla tehdy společnost své důvody k odchodu z Podbořan.
Pracovní poměry ve společnosti byly ukončeny výpovědí, nejpozději ji všichni lidé dostali ke dni 31. 5. 2015. Propuštění se dotklo 99 kmenových a dvou desítek agenturních zaměstnanců společnosti Conta. Co bude dál s opuštěnou továrnou v Podbořanech, to nebylo tehdy jasné a vyjasněno to není ani dosud. Dalo se ale očekávat, že se pro objekty bude hledat nové využití v podobě příchodu nového investora.
Více čtěte ve čtvrtek 17. března v Regionu Podbořanska

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video