Dálnici D7 je nutné rychle dostavět, zní po nehodě: U Panenského Týnce boural autobus, v němž se zranilo třiačtyřicet dětí

Lucie Steklá 2016-03-16 09:39:00

Louny, Panenský Týnec – Sedmačtyřicet zraněných, z toho čtyřicet tři dětí. To je bilance nehody autobusu, k níž došlo minulé úterý na namrzlé vozovce komunikace I/7 u Panenského Týnce. Autobus s dětmi ze Základní školy Vejprty na Chomutovsku měl namířeno na výlet do Prahy. Cestující v autobuse měli štěstí v neštěstí. Děti vyvázly většinou s lehkými či středně těžkými zraněními. Ne vždy však nehody na úseku silnice I/7 kolem P. Týnce mívají takto mírné následky. Po nehodě se opět ozvaly hlasy představitelů okresu i kraje, že je potřeba dálnici vedoucí okresem Louny co nejrychleji dostavět. O vyjádření k bezpečnosti a nutnosti dokončení komunikace jsme požádali také Jiřího Krále, vedoucího Dopravního inspektorátu Louny. Rozhovor najdete na straně 2 v dnešním vydání Lounského pressu.

Nebezpečný úsek silnice
Úsek silnice I/7 na Lounsku patří podle mapy, kterou podle počtu smrtelných nehod a intenzity dopravy zpracovává Euro-RAP, mezi riziková místa. Nejtragičtější nehoda se stala 13. února 2008 také u Panenského Týnce. Při nehodě osobního vozu, dodávky a kamionu zemřelo osm lidí. Další tragické nehody se v tomto úseku I/7 staly i v posledních dvou letech.
Záchranáři vyhlásili mimořádnou událost
K nehodě došlo krátce po osmé hodině ranní. Autobus vyjel z vozovky a převrátil se. Záchranná služba vyhlásila mimořádnou událost a požádala o pomoc i záchranku ze středních Čech a z Prahy. „V autobuse se zranilo čtyřicet sedm lidí, z toho čtyřicet tři dětí, tři pedagogové a řidič. Škála zranění se pohybuje od lehkých po středně závažná až závažná,“ řekl během záchranných prací Prokop Voleník, mluvčí Záchranné služby Ústeckého kraj. Další dva zraněné si vyžádaly navazující nehody. Na místě úseku častých nehod zasahovalo šestnáct posádek záchranářů. Kvůli husté mlze nemohla záchranná služba vyslat vrtulníky. Záchranáři aktivovali tak zvanou typovou činnost. „Vyhlásili jsme mimořádnou událost s hromadným postižením zdraví. Kvůli nepřízni počasí nemohl vzlétnout vrtulník ze základny v Ústí nad Labem,“ dodal. Mimořádná událost znamená stav, kdy počet zraněných osob výrazně převyšuje počty zdravotnických záchranářů a složek na místě nehody. Pražská záchranná služba vyslala k nehodě svůj vůz Atego, který pojme až osm lidí a poskytuje jim tepelný komfort a zázemí.
Celý článek čtěte v dnešním vydání Lounského pressu

 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video