Plánované podepření mostu výrazně omezí provoz u Týnce

Lucie Steklá 2016-04-06 09:59:00

Panenský Týnec – Stav mostu u hřbitova v Panenském Týnci je v technicky nevyhovujícím stavu. Na podzim letošního roku proto provede Ředitelství silnic a dálnic České republiky opatření, které znepříjemní cestu nejen řidičům ale i chodcům. Situace může trvat i několik let.

Opatření bude spočívat v úpravách a omezení provozu přes samotný most, který je na silnici I/7, ale i silnici procházející pod mostem. Z důvodu zajištění zádržného systému, který tam ŘSD nainstaluje, budou na mostě osazena betonová svodidla. Podepření mostu ŘSD podle svého vyjádření provede zhruba v listopadu letošního roku. Pod mostem bude v souvislosti s opatřením provedena úprava šířky mezi svodidly na minimálně 3,1 metru, aby byla zachována možnost průjezdu zimní údržby. Chodník zůstane po jedné straně a bude zúžen na tři čtvrtě metru. Provoz na komunikaci bude omezen předností v jízdě. Podle ŘSD se má jednat o provizorní podepření, které má ovšem trvat do dostavby D7. Součástí dostavby dálnice je totiž také vybudování nového mostu. Půjde-li vše podle předpokladů, jedná se o výhled dvou až tří let.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video