Tipy: Kam vyrazit za kulturou

Redakce 2016-04-08 11:17:00

  Žatecko PÁTEK 8. DUBNA KINO ŽATEC (17:30) KUNG FU PANDA 3 (3D). Jedna z nejúspěšnějších animovaných sérií na světě se vrací a v jejím čele nestojí nikdo jiný než slavný kung-fu bojovník, tak trochu i do šířky urostlý panda Po. A vše začne tím, že se znenadání objeví Poův ztracený biologický otec, společně pak odcestují do tajného pandího ráje, kde se setkají s dalšími pandími členy široké a černobílé rodiny. (20:00) ULICE CLOVERFIELD 10. Příběh filmu možná líčí, možná nelíčí osudy tří lidí, které celosvětová katastrofa (která se možná vůbec nestala), uvěznila ve vybaveném podzemním krytu, který nesmějí opustit, pokud chtějí přežít. Hrají:  Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr., ad.    

SOBOTA 9. DUBNA
KINO ŽATEC
(15:00) PAT A MAT VE FILMU. Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají…
(17:30) TOTEM VLKA. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Mladý Číňan Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. Režie: Jean-Jacques Annaud.
(20:00) TEORIE TYGRA. Road movie o muži, který si v šedesáti vzpomene, že míval sny i vlastní vůli a že chce zpátky vládu nad svým životem. Hrají: Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Jiří Havelka, ad.
MUZEUM ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
ČAJEM – NEČAJEM. Sběratelská výstava čajových krabiček manželů Pilchových z Ostravy, která je doplněna výtvarnými pracemi ZUŠ v Žatci.
KŘÍŽOVA VILA ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
VELIKONOČNÍ VÝSTAVA. Výstava kraslic ze sbírky muzea, velikonoční pohledy a další atributy svátků jara.
STARÁ PAPÍRNA ŽATEC
(18:30) PROMÍTÁNÍ: AGREGÁT – Ty koule do sebe narážej!. Lounská komedie Vratislava Filípka
VÝSTAVA: Z DĚJIN PRŮMYSLU V ŽATCI: Stálá expozice o žateckém průmyslu. (so: 13–17:00).
GALERIE SLADOVNA ŽATEC
VÝSTAVA: Vize rozvoje Žatce aneb na cestě do UNESCO.
VÝSTAVA: TVOŘÍME Z ODPADU.  Přehlídka dětských soutěžních prací.
NEDĚLE 10. DUBNA
KINO ŽATEC
(15:00) ZOOTROPOLIS: MĚSTO ZVÍŘAT 3D. Moderní metropole zvířat Zootropolis je velkolepé místo, kde pospolu žijí zvířata ze všech koutů světa. Anim. rodinný film.
(17:30) TÁTA JE DOMA. Z nenápadného pošťuchování se stane regulérní válka, do které se coby rukojmí zapletou i ti, o které probíhá, tedy Sára, obě děti, náhradní a biologický otec. Hrají: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, Jeff Caperton, ad. Komedie USA.
(20:00) ULICE CLOVERFIELD 10. Příběh filmu možná líčí, možná nelíčí osudy tří lidí, které celosvětová katastrofa (která se možná vůbec nestala), uvěznila ve vybaveném podzemním krytu, který nesmějí opustit, pokud chtějí přežít. Hrají:  Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr., ad.
MUZEUM ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
ČAJEM – NEČAJEM. Sběratelská výstava čajových krabiček manželů Pilchových z Ostravy, která je doplněna výtvarnými pracemi ZUŠ v Žatci.
KŘÍŽOVA VILA ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
VELIKONOČNÍ VÝSTAVA: Výstava kraslic ze sbírky muzea, velikonoční pohledy a další atributy jarních svátků.
GALERIE SLADOVNA ŽATEC
VÝSTAVA: Vize rozvoje Žatce aneb na cestě do UNESCO.
VÝSTAVA: TVOŘÍME Z ODPADU.  Přehlídka dětských soutěžních prací.
Lounsko
Pátek 8. dubna
Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: ANNA SOBOTKOVÁ: HŘBITOVNÍ AKTOVKY – Úsměvnou hru současné autorky uvádí Divadelní spolek Karel Čapek Děčín. Hrají: V. Puchýř, P. Panenka, M. Nedvěd, J. Benešová, L. Panenková, E. Svobodová, J. Barták, P. Svoboda a mnozí další. Od 19 hod.
Aula OA a SOŠ Louny: Projekce v rámci festivalu Jeden svět: Mallory. Od 19 hod.
Městská knihovna Louny: Burza knih. Po celý den, Projekce v rámci festivalu Jeden svět: Tak daleko, tak blízko. Od 16 hod.
Restaurace Nový Svět Louny: Parťáci. Od 20 hod.
Sokolovna Hřivice: Zpívání s Míšou Růžičkovou. Od 17 hod.
Kino Domoušice: Hodný dinosaurus. Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů. Od 18 hod.
Sobota 9. dubna
Městská knihovna Louny: Projekce v rámci festivalu Jeden svět: Co se nenosí. Od 16 hod., pohádky v AJ. Od 10 hod.
Rozhledna na Červeňáku Dobroměřice: Projekce v rámci festivalu Jeden svět: Aminin profil. Od 19 hod.
Kino Peruc: Terminátor Genisys – Akční, dobrodružný film. Od 17.30 hod.
Neděle 10. dubna
KD Zastávka Louny: Pravidelné odpoledne s L13 – Poncar, Vacek, Vejvoda. Od 14 hod.
Kostel sv. Mikuláše Louny: Velikonoční koncert Stabat Mater – pěvecké sdružení Trumpytárium, varhany Vojtěch Kouřil. Od 16 hod.
Galerie Emila Juliše Černčice: vernisáž výstavy DAVID CAJTHAML – BOSÉ MYŠLENKY. Od 16 hod.
Podbořansko
Pátek 8. dubna
KINO PODBOŘANY: The Program: Pád legendy – biografické drama, VB / Francie. Svět potřebuje hrdiny a Lance Armstrong byl absolutní sportovní hrdina. Hrají Jesse Plemons, Lee Pace, Ben Foster, Dustin Hoffman a další. Od 19.30 hod.
KD Lubenec: Vernisáž a Kinovna – vernisáž výstavy 30 let cínařství v Lubenci, v Kinovně pak promítání dokumentů o výrobě porcelánu, řemeslnících. Výstava potrvá i v sobotu (10 – 18 h). Od 17 a 18 hod.
RMC Jonáš (v KD) Podbořany: Egypt mezi pyramidami a půlměsícem – Země na Nilu aneb Kolébka civilizace v průsečíku dějin – přednáška historika, pedagoga a překladatele Jana Kumpery. Od 18 hod. (čajovna v rodinném centru otevřena od 16.30 hod).
Sobota 9. dubna
Zámek Krásný Dvůr: Otevřeno pro návštěvníky. Také v neděli. Od 10 do 17 hod.
Neděle 10. dubna
Kostel Božího Spasitele Podbořany: Pravidelně otevřen v neděli – do konce dubna jsou k vidění obrazy Jana Kutry. Od 9 do 12 a od 13.30 do 16.30 hodin.
KINO PODBOŘANY: Hodný Dinosaurus – animovaný, USA. Od 15 hod.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video