Zastupitele Petříčka vystřídal Řáha

Veronika Salášková 2016-04-19 10:50:00

Žatec – Město chmele a piva má nového zastupitele, Tomáš Petříček se vzdal svého mandátu. V pondělí 11. dubna tak za něj nastoupil náhradník – Oldřich Řáha. Jedná se o první změnu ve složení zastupitelstva, které vzešlo z komunálních voleb na podzim roku 2014.

Ke změně došlo v obsazení mandátu za Stranu svobodných občanů. Jejich volební trojku Tomáše Petříčka, který byl na podzim 2014 do křesla zastupitele zvolen s 552 hlasy, nyní po jeho rezignaci střídá první náhradník Oldřich Řáha. Tomáš Petříček svou rezignaci složil v pátek 8. dub-na do rukou starostky Zdeňky Hamousové při pracovním jednání zastupitelů. Na zase-dání zastupitelstva v pondělí 11. dubna Tomáš Petříček vystoupil a veřejně sdělil důvody své rezignace. „Město Žatec dlouhodobě nedisponuje funkční městskou radou, myslím si, že po posledních dohadováních jsem usoudil, že možnost, že by se nějaká funkční rada složila, je značně nepravděpodobná. Osobně si myslím, že je to velká chyba, vzhledem k tomuto faktu neexistující rady, by město mohlo být vedeno lépe. Za této situace mi přišlo jako nejvhodnější řešení vzdát se mandátu a dát tak možnost svému náhradníku a odblokovat situaci, která jak pevně věřím, povede ke zvolení rady a ke zlepšení chodu města,“ řekl ve svém vystoupení Petříček. Podle mnohých však za současnou nestabilní situaci ve vedení města mohou právě Svobodní, kteří se i přes silně pravicové směřování své strany spojili s ČSSD a KSČM.
Tomáše Petříčka nahradil v křesle Oldřich Řáha. Hned na začátku zasedání složil slib zastupitele a obdržel osvědčení o tom, že je členem zastupitelstva města a v průběhu pondělního zasedání se již účastnil hlasování k jednotlivým bodům programu. V komunálních volbách v roce 2014 byl lídrem kandidátky Svobodných, kandidoval jako nestraník. Skončil jako první náhradník se ziskem 384 hlasů. V Žatci žije a pracuje od roku 1970. Je podnikatelem v oborech energetika, strojírenství, výroba stavebních prefabrikátů, patří mu např. podnik Prefa Žatec.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video