Starosta Blšan opět před soudem

Jarka Cibulková 2016-04-20 11:02:00

Louny – Prvoinstanční soud v Lounech začal znovu projednávat případ prodeje chmelnic v Blšanech u Podbořan. Na lavici obžalovaných usedl starosta města Petr Bukáček (64). Lounský soud již rozhodl začátkem července a vyměřil starostovi úhrnný roční trest s podmíněným odkladem na dobu dvou let. Obžalovaný se odvolal ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem, který celou věc vrátil nazpátek do Loun. Jako starosta města měl v dubnu 2012 podepsat smlouvu na prodej chmelnic, opakovaný záměr prodeje nebyl řádně vyvěšen na úřední desce, zastupitelé prodej nechválili a navíc prodejní cena měla být vyšší o 220 tisíc korun. Krajský soud uložil lounskému doplnit dokazování. Má prozkoumat subjektivní stránku trestných činů, rozdíl mezi jednotlivými cenami a buďto doplnit posudek dodatkem, nebo nechat vypracovat úplně nový.

Soudkyně se rozhodla požádat pouze o vypracování dodatku ke znaleckému posudku, který určil původní škodu na částku 220 tisíc korun. Před soudem v pondělí vypovídal jeho zpracovatel. „Pro výpočet jsem pracoval s pěti obdobnými prodeji pozemků v dané lokalitě, které byly realizovány v roce 2014, aby cena odpovídala, musel jsem částku vynásobit koeficientem, který zohlední růst cen mezi roky 2012 – 2014,“ tvrdil znalec před soudem. Prodej pozemků, chmelnic i chmelového porostu vyčíslil částkou 526 500 korun. Pokud by soud uznal tuto doplněnou cenu, znamenalo by to snížení škody na necelých 117 tisíc. Soudkyně poté četla všechny výpovědi, které byly doposud učiněny. Zatím ani jedna ze stran neměla další návrhy na doplňování dokazování, jednání soudkyně odročila na konec května, kdy by mohl padnout rozsudek.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video