Úvod   /   Zprávy   /   Kam za kulturou

Kam za kulturou

Redakce 2016-04-22 12:10:00

  Žatecko PÁTEK 22. DUBNA KINO ŽATEC (17:30) PÁTÁ VLNA. Většina Země je zničená čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků a Cassie se zoufale snaží zachránit svého mladšího bratra. Hrají: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Maika Monroe, Liev Schreiber, ad. Scifi. (20:00) LOVEC: ZIMNÍ VÁLKA 3D. Volné „předkračování" filmu Sněhurka a lovec, ve kterém se z malého chlapce stane silný válečník, který se bude potýkat nejen se zlou královnou Ravennou, ale i s její mladší sestrou. Hrají: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, ad.        

SOBOTA 23. DUBNA
KOSTEL SV. VÁCLAVA V. ČERNOC
(14:00) VARHANNÍ KONCERT. Účinkují: H. Vlahačová (varhany, klavír), P. Machát (zpěv), N. Dorogovtsev (akordeon), HARMONY QUARTET (klarinetové kvarteto).
KINO ŽATEC
(15:00) ZOOTROPOLIS: MĚSTO ZVÍŘAT 3D. Moderní metropole zvířat Zootropolis je velkolepé místo, kde pospolu žijí zvířata ze všech koutů světa. Anim. rodinný film.
(17:30) KNIHA DŽUNGLÍ 3D. Celovečerní hraný velkofilm inspirovaný klasickým animovaným stejnojmenným snímkem od studia Disney. Hrají: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Scarlett Johansson.
(20:00) JAK BÁSNÍCI ČEKAJÍ NA ZÁZRAK. Je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání. A jak je známo, zázrakům je třeba pomáhat! Komedie D. Kleina. Hrají: Pavel Kříž, David Matásek, Eva Jeníčková, Josef Somr, ad.
MUZEUM ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
ČAJEM – NEČAJEM. Sběratelská výstava čajových krabiček manželů Pilchových z Ostravy, která je doplněna výtvarnými pracemi ZUŠ v Žatci.
KŘÍŽOVA VILA ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
JARO A LÉTO V LIDOVÉ KULTUŘE ANEB CO NÁM ZBYLO Z TRADIC. Výstava tradic, zvyků, legend a pranostik, která přiblíží svátky svatých, pálení čarodějnic, stavění májek, letnice, senoseče a dožínky.
STARÁ PAPÍRNA ŽATEC
(11– 16:00) GARÁŽOVÝ VÝPRODEJ. V prostorách Staré papírny a na žateckých dvorcích a předzahrádkách.
VÝSTAVA: Z DĚJIN PRŮMYSLU V ŽATCI: Stálá expozice o žateckém průmyslu. (so: 13–17:00).
GALERIE SLADOVNA ŽATEC
5. návštěva sbírky manželů Zemanových. Expozice současného umění.
VÝSTAVA: Vize rozvoje Žatce aneb na cestě do UNESCO.
VÝSTAVA: TVOŘÍME Z ODPADU.  Přehlídka dětských soutěžních prací.
MĚCHOLUPY
24. ročník Měcholupského pochodu – trasy 5, 10 a 15 kilometrů. V době pochodu bude otevřen sportovní areál u ZŠ, pro účastníky pochodu je zajištěno občerstvení, buřtík a pití zdarma. Start u pečovatelského domu od 9 do 11 hodin. Cíl areál školní zahrady ZŠ Měcholupy.
NEDĚLE 24. DUBNA
DIVADÉLKO JITŘENKA ŽATEC
(15:00) O KÁČÁTKU. Loutková pohádka o káčátku, které holčičce Alence ukradne vychytralá liška.
KINO ŽATEC
(15:00) KUNG FU PANDA 3 (2D). Jedna z nejúspěšnějších animovaných sérií na světě se vrací a v jejím čele nestojí nikdo jiný než slavný kung-fu bojovník, tak trochu i do šířky urostlý panda Po. A vše začne tím, že se znenadání objeví Poův ztracený biologický otec, společně pak odcestují do tajného pandího ráje, kde se setkají s dalšími pandími členy široké a černobílé rodiny.
(17:30) JAK BÁSNÍCI ČEKAJÍ NA ZÁZRAK. Je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání. A jak je známo, zázrakům je třeba pomáhat! Komedie D. Kleina. Hrají: Pavel Kříž, David Matásek, Eva Jeníčková, Josef Somr, ad.
(20:00) LOVEC: ZIMNÍ VÁLKA 3D. Volné „předkračování" filmu Sněhurka a lovec, ve kterém se z malého chlapce stane silný válečník, který se bude potýkat nejen se zlou královnou Ravennou, ale i s její mladší sestrou. Hrají: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, ad.
MUZEUM ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
ČAJEM – NEČAJEM. Sběratelská výstava čajových krabiček manželů Pilchových z Ostravy, která je doplněna výtvarnými pracemi ZUŠ v Žatci.
KŘÍŽOVA VILA ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE
JARO A LÉTO V LIDOVÉ KULTUŘE ANEB CO NÁM ZBYLO Z TRADIC. Výstava tradic, zvyků, legend a pranostik, která přiblíží svátky svatých, pálení čarodějnic, stavění májek, letnice, senoseče a dožínky.
GALERIE SLADOVNA ŽATEC
5. návštěva sbírky manželů Zemanových. Expozice současného umění.
VÝSTAVA: Vize rozvoje Žatce aneb na cestě do UNESCO.
VÝSTAVA: TVOŘÍME Z ODPADU.  Přehlídka dětských soutěžních prací.
Lounsko
Pátek 22. dubna
Vrchlického divadlo Louny: Slavnostní koncert k 55. výročí založení dechového orchestru ZUŠ Louny. Pod taktovkou Jaromíra Laksy hraje největší lounský dechový orchestr. Od 18 hod.
Kostel Nanebevzetí Panny Marie Postoloprty: Koncert sborů ZUŠ Postoloprty a varhaníka Václava Urbana. Od 18 hod.
Městská knihovna Louny: Zábavně naučná akce ke Dni Země. Od 8 do 18 hod.
Kino Domoušice: Gangster ka: Afričan – Druhá část kriminálního thrilleru o osudech bezcitného gangstera, inspirovaných skutečnými událostmi podle námětu Jaroslava Kmenty. Od 19 hod.
Sobota 23. dubna
Vrchlického divadlo Louny: Hrajeme s Orffem – Základní umělecká škola Louny pořádá již 10. ročník tradičního festivalu pěveckých sborů se zaměřením na využívání Orffova instrumentáře. Od 13 hod.
Městská knihovna Louny: Pohádky v AJ. Od 10 hod.
Kino Peruc: Vykolejená – Romantická komedie. Od 17.30 hod.
Neděle 24. dubna
KD Zastávka Louny: 36 let Lounské Třináctky s Josefem Zímou. Od 14 hod.
Městská knihovna Louny: Jak učit batolata angličtinu přirozeným způsobem. Od 15 hod.
Podbořansko
Pátek 22. dubna
Podbořany náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 do 17 hod.
KINO PODBOŘANY: Příběh lesa – dokument, Francie / Německo. Po úchvatných dokumentech Ptačí svět a Oceány přichází Jacques Perrin a Jacques Cluzaud s příběhem lesa. Od 19.30 hod.
Sobota 23. dubna
Blatno, Libyně: Den proti úložišti – pořádá spolek SOS Lubenec a Za záchranu sv. Jiljí, start pochodu v Blatně 8.30 – 9 h, vernisáž výstavy Ňaderná energie v Libyni od 13 hod.
Zámek Krásný Dvůr: Otevřeno o víkendech – zámek mj. pořádá projížďky v sedle na koni s doprovodem nebo jízdy bryčkou až pro 6 osob najednou. Od 10 do 17 hod.
Obec Soběchleby: Soběchlebská oslava svátku sv. Jiří – spojená s lidovou veselicí na záchranu kostela. Slavnostní znovuotevření kostela sv. Jiří, smírná mše svatá s doprovodem Poutníčkova sboru. Od 19 hodin v bývalé škole lidová veselice se skupinou Korset. Od 11 hod.
Podbořany: Sázení Stromů života pro nově narozené občánky – v místě kolem cyklostezky a potoka směrem Hlubany po pravé straně (za můstkem). Od 14 hod.
Obec Petrohrad: Den Země – zve spolek VEEV a Obec Petrohrad. Účastníci budou uklízet obec, plnit ekologické úkoly, po práci podvečerní opékání buřtů. Během akce proběhne soutěž o nejkrásnější výtvor či obrázek na téma Den Země aneb Jak se já chovám ekologicky – výtvory doneste na akci. Sraz na dětském hřišti v Petrohradě. Od 14 hod.
Neděle 24. dubna
Kostel Božího Spasitele Podbořany: Pravidelně otevřen v neděli – do konce dubna jsou k vidění obrazy Jana Kutry. Od 9 do 12 a od 13.30 do 16.30 hod.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video