Pokuta za zpoždění – téměř půl milionů korun

Alla Želinská 2016-04-28 10:06:00

Podbořany – Bezmála půl milionu korun bude podbořanská radnice vymáhat po firmě Skanska, která ve městě opravovala ulici Kpt. Nálepky. Rekonstrukce v centru za 4,1 milionu totiž místo loni na podzim byla dokončena až nyní v dubnu. „V souladu se smlouvou budeme po společnosti za zpoždění vymáhat sankce. Penále jsme vyčíslili na zhruba 460 tisíc korun," potvrdil Regionu starosta Podbořan Radek Reindl s tím, že pokuta bude předmětem zprávy pro zastupitelstvo města stejně tak jako celé vyrovnání akce.

V minulých dnech konečně rekonstrukce skončila. „Dílo je dokončené a převzaté od dodavatele. V současné době čekáme na zeleň, která, doufám, brzy vyroste, deště a sluníčka je, zdá se, dost. Co se týká obsazenosti parkovišť, ukazuje se, že je kapacita tak akorát pro nynější počet vozidel v této lokalitě. Velkým přínosem je oprava plochy za bývalou Komerční bankou. Tato část města se revitalizací hodně zlepšila,“ zhodnotil Milan Ohanka, vedoucí odboru investic podbořanské radnice.
Městský úřad firmu Skanska na zpoždění několikrát upozorňoval, společnost ve vyjádření pro město argumentovala technickými problémy, potížemi s mechanizací a subdodavatelem, poté byly špatné klimatické podmínky.
Zbývá ještě dodělat kontejnerové stání v lokalitě. Popelnice jsou zatím volně, tyto práce ale nebyly součástí rekonstrukce. „Kontejnerové stání jako takové Krajský úřad vyjmul ze stavebního povolení, takže není předmětem stavby. Oprava kontejnerového stání se určitě provede po kolaudaci díla,“ slíbil Milan Ohanka.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video