Gamblerům nastanou kruté časy

Pavel Macák 2011-09-16 00:00:00

Louny – Velice nekompromisní má být obecně závazná vyhláška o stanovení času, ve kterém mohou být ve městě Louny provozovány výherní hrací přístroje. „Nedávno Ústavní soud posvětil svým rozhodnutím podobnou vyhlášku městu Chrastava, ve které mimo jiné jsou vedle klasických hracích automatů postiženy i videoterminály. Podle rozhodnutí soudu i tyto přístroje jsou hracími automaty, které mohou být zpoplatněny. Podle této chrastavské vyhlášky byla proto zpracována obdobná vyhláška i u nás a rada jí doporučuje zastupitelstvu, které se bude konat 19. září, ke schválení,“ uvedla mluvčí radnice Renáta Čapková.

Kromě toho, že majitelé heren a veškerých hracích automatů budou muset městu odvádět poplatky, návrh vyhlášky stanovuje také to, že všechny hrací a výherní automaty budou moci být v provozu pouze od 20 do 6 hodin následujícího dne. „Tím se vlastně vyloučí to, že by v hernách na automatech hráli nezletilci. V současné době je v teritoriu města zhruba dvacet klasických automatů a přes tři sta videoterminálů. Ročně za ně zaplatí provozovatelé městu necelý jeden milion korun, který je zahrnut do rozpočtu města,“ dodala mluvčí úřadu.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video