Regionální potravinu roku najdete v Ležkách!

Alla Želinská 2016-05-05 12:22:00

Podbořansko – Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Ústeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházel rekordní počet 247 produktů od 53 výrobců. O logo soutěžily v 9 kategoriích, druhé nejsilnější zastoupení měly výrobky z kategorie Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy. Právě v této kategorii byla navržena k udělení značky Regionální potravina Ústeckého kraje 2016 tradiční játrová paštika společnosti Čongrády. Firma má sídlo v obecní budově v Ležkách u Lubence.

„Obsadili jsme 1. místo v naší kategorii. Je to pro nás skutečně velké ocenění. V rámci Ústeckého kraje působíme jen krátce, ale i přesto jsme se do soutěže chtěli zapojit. A je pro nás stále neuvěřitelné, že jsme cenu dostali. Máme z toho velkou radost,” komentoval pro Region výsledek soutěže Tomáš Babinec z rodinné firmy Čongrády, která má odnedávna výrobnu v Ležkách.
Výrobky hodnotily dvě sedmičlenné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce,
Státní veterinární správy, Agrární komory a Potravinářské komory ČR. Vzhledem k historicky nejvyššímu počtu přihlášených výrobků měly obě komise při výběru vítězných výrobků velmi náročnou práci.
Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální po-travina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video