Město hledá ředitelku pro MŠ: Starosta nevylučuje ani možnost, že by se školky v Podbořanech mohly sloučit

Alla Želinská 2016-05-19 09:52:00

Podbořany – Mateřské školy v Podbořanech se sloučí do jedné. I tuto možnost, byť zatím jen teoretickou, připustil starosta Podbořan Radek Reindl, když komentoval pro Region poslední události kolem Mateřské školy Bratří Čapků ve městě. Tato školka je od začátku března bez ředitelky, přesněji řečeno má statutárního zástupce.

Bývalá ředitelka Michaela Beranová se vzdala své funkce 2. března na vlastní žádost. Štafetu po ní dočasně převzala její zástupkyně Martina Matějíčková a byla radou města jmenována do pozice statutárního zástupce MŠ Bratří Čapků do doby výběru nové ředitelky.
Rada města v dubnu neschválila na základě provedené kontroly účetní závěrku Mateřské školy Bratří Čapků. Město rozhodlo vyhlásit konkurz na obsazení místa ředitelky (nebo ředitele) školky, který by měl proběhnout do konce června. Lhůta pro podání přihlášek do konkursu skončila ve středu 18. května v 11.30 hodin.
Do konkurzu se přihlásila i současná pověřená ředitelka Martina Matějíčková. „Do konkurzu půjdu a uvidím, zda si pozici obhájím či nikoliv. To už pak rozhodne výběrová komise,“ řekla M. Matějíčková před časem.
Předpokládaný termín nástupu nového ředitele či ředitelky je podle znění konkursního řízení 1. srpna 2016, ovšem dojít k němu nemusí. „Uvidíme, jak dopadne konkurz. Pokud by z něj nevzešla schopná vedoucí osobnost, která přesvědčí komisi jmenovanou radou města o svých kvalitách, pak přichází v úvahu i možné sloučení mateřských škol v Podbořanech,“ řekl starosta Radek Reindl. Tuto možnost zohledňuje také Koncepce organizace mateřských škol v Podbořanech, která vznikla a rada města ji vzala na vědomí.
V příštím školním roce má do školek v Podbořanech chodit 237 dětí. Do MŠ v ul. Bratří Čapků to bude 132 dětí a do Mateřské školy Hlubanská a její pobočky v Žatecké 105 dětí. V Podbořanech, stejně jako v okolních městech, se v minulých letech potýkali s nedostatkem místa ve školkách. Město ho vyřešilo přístavbou ve školce Bratří Čapků, kde byl vybudován nový pavilon. Kapacita se zvýšila o padesát dětí, přístavba stála 7 milionů. Dál v provozu zůstala oproti původním předpokladům také školka v Žatecké – odloučené pracoviště MŠ Hlubanská.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video