Zástupci obcí Podbořanska svedli boj na chůdách

Alla Želinská 2016-05-26 10:25:00

Petrohrad – Další parádní bitvu svedli uplynulou sobotu zástupci obcí svazku Podbořansko. Na louce u školy v Petrohradě si dali závody v chůzi na chůdách. Byl to divoký boj o vítězství, ale i doslova postavení a pro někoho i přežití. Pětičlenná družstva sedmi obcí se střetla v chůdovém souboji vždy ve dvojicích, každý účastník tak musel zdolat běh na chůdách sedmkrát za odpoledne.

Popohánění dopředu povzbuzujícími pokřiky spoluhráčů anebo vypitým urychleně aspoň jedním pivem pro rychlejší krok, se soutěžící odvážně vydávali na trnitou cestu. Bratr neznal bratra, ani starosta starostu či ředitel ředitelku, všichni před výšinou chůd byli rovni, všichni nakonec do cíle zdrávi došli, doklusali, dobelhali. Těžší váhy měly i výhodu, neb nehrozilo, že boční vítr je shodí z chůd, proto povinností obzvlášť hubených závodníků bylo sníst řízek. A jak to celé dopadlo? Zdárně! Vyhrál to Očihov, který vsadil na rodinné vazby – do Petrohradu totiž vyslal tuto bílou sestavu: Petr Blecha, Martin Blecha, Lubomír Kováč, Jan Strieborný a Jan Strieborný Jr. Druhé místo poctivě vyběhalo červené Blatno, třetí místo mají neohrožené žluté Kryry, 4. místo tmavomodré Podbořany, 5. místo obsadil domácí jasně modrý Petrohrad, šestý je černý tým Nepomyšle a sedmý skončil okšandovaný Lubenec. „Akce se velmi vydařila. Kdo se nezúčastnil, prohloupil. Velký dík patří pořadatelské obci Petrohrad,“ zhodnotila odpoledne Libuše Moravčíková z hvězdného vedení závodu. Zeptali jsme se borců z Očihova, jak se jim to povedlo. „Přiznávám bez mučení, že nějakou tu průpravu máme z dětských dnů, kdy děti soutěží i na chůdách a tam jim ukazujeme zá-klady chůze. Jinak takto naostro závodně byla pro nás dnes premiéra. Mimochodem v sobotu 28. května od 14 hodin máme v Očihově dětský den, přijďte, budou tam i chůdy!” řekl po vyhlášení a pozval na sobotu Jan Strieborný.

Více fotek zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video