Cestu z města razili číšníci

Alla Želinská 2016-06-02 11:55:00

Blšany – V sobotu vyjeli na Cestu z města číšníci a číšnice. Z Blšan přes Stachov, Soběchleby, Siřem… Posledním místem zastávky byla Poutní kaple sv. Anny v Čárce, kde byla možnost seznámit se s životem a dílem Franze Kafky, kam známý spisovatel chodil na procházky, a proběhla tam i vzpomínka na společnou kamarádku, která odešla do indiánského a vodnického nebe.

Celý den vládla úžasná atmosféra a krásné počasí, i přestože v některých místech republiky byly bouřky, číšníkům bylo přáno, aby toho objeli hodně, neboť v sobotu řádili falešní číšníci!
Titul nejkrásnější číšník získal malý Jáchym ze Stachova, číšnice – Deniska Kulhajová z Podbořan a jako nejhezčí bylo uznáno kolo Františka Šandy z Podbořan.
„Poděkování za podporu patří všem zúčastněným, mojí rodině, Lence a Romanovi Eisenhammerovým, Davidovi Herblichovi a speciálně Drahušce Gramskopfové, která celou cestu se svým doprovodným vozidlem držela číšníky v kondici. Závěrem si zahrála i na paní Douchovou, a do kasičky na opravu kaple přispěla prodejem knih, které zachránila při likvidaci městské knihovny v Blšanech. Poděkování patří i městu Blšany za podporu,“ řekla pořadatelka Radka Fišerová ze Spolku sv. Václava, patrona české země.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video