Do útulku putovalo z města třináct psů

Lucie Steklá 2016-06-05 18:05:00

Louny – Toulaví psi, kteří jsou odchyceni na území města Louny, jsou odvezeni do Psího útulku Bouchalka v Buštěhradu u Kladna. S ním má město smlouvu uzavřenou na pět let, tedy do roku 2018. Od začátku letošního roku tam bylo převezeno už třináct psů odchycených v Lounech. Odchyt toulavých psů na území města provádí Městská policie Louny.

„Pes je po odchytu odvezen do areálu Technických služeb města Loun, kde je pro tyto případy umístěn kotec. Útulek Bouchalka je povinen si psa do dvanácti hodin od nahlášení odchytu odvést do svého zařízení,“ uvedla k postupu při odchytu psů vedoucí oddělení dopravy a veřejného pořádku Ingrid Juklová. Od začátku roku 2016 bylo odchyceno a odvezeno do útulku Bouchalka celkem 13 psů. S mnohem bližším útulkem v Jimlíně město spolupracuje jen výjimečně. Podle slov I. Juklové jsou tam umisťována do dočasné náhradní péče pouze týraná zvířata. Smlouva s útulkem na Kladensku stojí město na pět let 825 tisíc korun. V Lounech bylo v polovině března řádně nahlášeno celkem 1369 psů.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video