Univerzita přináší nové možnosti studentům v regionech

Redakce 2016-06-09 11:04:00

Vysoká škola finanční a správní, univerzita s více než 16letou tradicí, nikdy nepodceňovala význam a potřebu regionálního vzdělávání. Od svého vzniku v roce 1999 usilovala o svoje rozšíření mimo Prahu. Již v počátcích tak vzniklo studijní středisko v Mostě, které dodnes úspěšně pokračuje a v současnosti zde studuje kolem 500 studentů, z toho polovina v prezenční formě studia. Od září tohoto roku bude mít VŠFS svojí pobočku i v Karlových Varech, de facto přímo v centru města, na třídě T. G. Masaryka.

Rozhodnutí otevřít v Karlových Varech pobočku a nejenom převzít štafetu vysokého školství, ale také rozšířit nabídku pro studenty o navazující magisterské obory, nebylo snadné. V první řadě záviselo na vstřícném přístupu karlovarského magistrátu i Krajského úřadu. „Bez jejich souhlasu s působením naší univerzity bychom podobný krok neučinili. Je tedy na místě nejenom oběma institucím a jejich představitelům poděkovat, ale přislíbit, že se Vysoká škola finanční a správní bude podílet na rozvoji celého regionu. Jsem přesvědčena, že nabídka navazujících magisterských oborů v kraji chyběla a jsem ráda, že tuto mezeru na edukačním trhu zaplní právě Vysoká škola finanční a správní,“ uvedla k tématu Bohuslava Šenkýřová, rektorka univerzity.
O tom, že VŠFS bere svůj závazek vůči kraji skutečně vážně, svědčí i skutečnost, že se jí v rekordně krátkém čase podařilo získat akreditace oborů končící Vysoké školy Karlovy Vary pro dostudování všech stávajících studentů VŠKV. Tím umožní kontinuitu vzdělávání v kraji. Od září 2016 pak bude VŠFS nabízet sedm atraktivních oborů zaměřené od marketingu po kriminalistiku. Všechny navíc bude možné studovat i v navazujícím magisterském studiu.
Mostecké studijní středisko
Atraktivní obory, dlouholetou tradici a kvalitní pedagogy nabízí i studijní středisko v Mostě. To je již pevně spjato se životem nejenom ve městě, ale v celém Ústeckém kraji. Může stavět na vynikající pověsti, která se podařila studijnímu středisku vybudovat, i na novinkách, které se nebojí i v poměrně konzervativním prostředí nabízet. Patří k nim také atraktivní obor Kriminalisticko právní specializace. V budově VŠFS v Mostě také sídlí regionální centrum EUROPE DIRECT, které ve spolupráci s univerzitou připravuje celou řadu zajímavých akcí. Středisko navíc úspěšně několik let realizuje mimořádně úspěšnou Univerzitu 3. věku. To všechno svědčí o tom, že VŠFS svou roli v regionech bere velmi vážně a snaží se stát nezbytnou a užitečnou součástí místních komunit.
Vysoká škola finanční a správní je stabilní univerzitou, která má jasnou vizi a ucelenou představu o svém dalším směřování. Studijní střediska v Karlových Varech a v Mostě naplňují její poslání: stát se přední respektovanou a vyhledávanou vzdělávací a vědecko-výzkumnou institucí, která vytváří svým absolventům předpoklady pro jejich trvalý kariérní růst i plnohodnotný rozvoj osobnosti. Jejím ukončením získají konkurenční výhodu a budou se úspěšně prosazovat na trhu práce po celou dobu svého produktivního života.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video