Zamčené záchody na radnici vadí budoucím řidičům

Veronika Salášková 2016-06-12 06:59:00

Žatec – Umět řídit dopravní prostředek je v dnešní době takřka nezbytností. Získat řidičský průkaz však řadu lidí stojí spoustu trápení a nervů, zejména pak při závěrečných zkouškách. Není proto divu, že někomu může vadit sebemenší rozptylování či nepohodlí. V Žatci některým budoucím řidičům vadilo, že toalety na radnici, kde skládají písemné zkoušky, jsou uzamčeny a oni si tak od nich musí vyptat klíč, nebo jít o patro níže. Vedení města se hájí, že toalety jsou uzamčeny kvůli nepřizpůsobivým obyvatelům, kteří zde kradli.

„Dělal jsem si nedávno řidičák. Šokovalo mě, že na radnici v patře, kde jsme psali testy, jsou pro veřejnost zamčené záchody. Museli jsme si vyptávat klíč, abychom si mohli odskočit. Myslím, že město by mělo brát větší ohled na lidi, kteří jsou při zkouškách nervózní a potřebují kvůli tomu jít na záchod častěji než běžně,“ vadilo našemu čtenáři Pavlu J. „Získání řidičského průkazu je pro hodně lidí docela velká věc, která si podle mě zaslouží určitou úroveň a důstojnost. Městu za zkoušku navíc platíme ne zrovna malý poplatek 700 korun a ono nám ani nemůže odemknout záchody,“ rozčilovala se v e-mailu, který nám dorazil do redakční pošty, Jana Z.
Místnost zkušebního komisaře, kde závěrečné písemné zkoušky pro získání řidičského průkazu probíhají, se nachází v prvním patře budovy městského úřadu na třídě Obránců Míru.
„V tomto patře skutečně WC pro veřejnost není. Jsou zde pouze toalety pro naše zaměstnance, které jsou zamčeny,“ potvrdil nám Petr Vajda, tajemník Městského úřadu Žatec. Dodal, že k zamykání WC město přistoupilo z důvodu neustálého odcizování různých předmětů z něj nepřizpůsobivými obyvateli. Z toalet mizely např. dávkovače na mýdlo, mýdla, toaletního papíru, žárovek, atd. „Dále také z hygienických důvodů, aby nedocházelo k šíření přenosných nemocí. Osoby bez přístřeší nám chodily na tyto toalety např. prát i velké tašky prádla a tím nejenom, že způsobovali neustálý nepořádek na toaletách v podobě rozlité a rozšlapané vody, ale vznikali nám i náklady za vodu v těchto prostorách,“ vysvětlil dále tajemník Vajda. Toalety pro veřejnost se nachází v přízemí této budovy. „WC pro uchazeče o řidičské oprávnění nelze mít otevřené v době zkoušek, protože tyto zkoušky probíhají každý den, tudíž by bylo vlastně stále otevřené,“ reagoval Vajda. Dodal, že na dveře byla po našem dotazu vyvěšena cedulka informující o této skutečnosti. Nově také bude tuto informaci zkušební komisař občanům sdělovat před začátkem zkoušek. Dosud tak činil pouze na základě jejich dotazu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video