Lupiči přepadli pěstírnu marihuany

Lucie Steklá 2016-06-22 09:37:00

Louny (bar, lus) Deset obviněných osob figuruje v případu přepadení ze září loňského roku. K němu došlo v jedné z obcí na Lounsku, když byla na policii ohlášena loupež v rodinném domě. „Tehdy neznámí pachatelé do obydlí vtrhli násilím. Objekt, ve kterém v tu chvíli byli muž a žena, prohledali a podle všeho tam měli odcizit svazek klíčů a dva tisíce korun. Z místa potom zmizeli. Poškození naštěstí nebyli zraněni,“ uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Policisté, kteří okamžitě po oznámení přijeli na místo, zjistili, že cílem pachatelů byl přilehlý objekt. „Během prohlídky v něm totiž nalezli pěstírnu marihuany a dva spoutané muže. V místnosti bylo 2 144 rostlin. Okamžitě se rozjelo pátrání po pachatelích. K události došlo koncem září. Policisté, kteří se na šetření případu podíleli, mají za sebou kus dobré práce. Čin se jim podařilo objasnit a nyní v něm figuruje deset obviněných osob.

Ve vyšetřování celého případu krajští policisté pokračují. V lednu se policistům podařilo získat dostatek důkazů pro zadržení a následné obvinění podezřelých osob. Loupežného přepadení se mělo dopustit osm mužů nazřených z Karlovarského kraje. Dva z nich skončili ve vazbě. Muži jsou trestně stíháni z pokusu zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, ze zločinu loupeže ve spolupachatelství a přečinu porušování domovní svobody, také ve spolupachatelství.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video