Nové Sedlo se stalo Vesnicí roku

Veronika Salášková 2016-06-26 01:28:00

Nové Sedlo – Nejvyšší ocenění, jaké jen může obec dostat, se povedlo získat Novému Sedlu. Stalo se Vesnicí roku Ústeckého kraje a postoupilo i do celostátního kola této soutěže. Ke dvěma barevným stuhám z předchozích let tak do své sbírky přidá i tu nejcennější – zlatou.

Nové Sedlo se do soutěže Vesnice roku přihlásilo již počtvrté. Rovnou při své první účasti v roce 2013 se mu podařilo zabodovat a získat jednu z pěti barevných stuh – zelenou za péči o zeleň. Druhou stuhu – modrou za společenský život v obci přidalo v loňském roce, kdy získalo zároveň ocenění Zlatá cihla za zdařilou kompletní rekonstrukci budovy bývalé fary v nový obecní úřad. V letošním roce se mu podařilo zvítězit a obdržet stuhu zlatou. „Bylo to velmi milé překvapení. Je to nejvyšší ocenění, jaké vůbec může obec získat. Ukazuje, že se tu u nás něco děje, ale také, co dokážou lidé, zaměstnanci obce a její obyvatelé, pro obec udělat. Takže nás to moc těší,“ neskrýval z vítězství radost starosta Petr Sýkora. „V rámci soutěže nás přijela zhodnotit desetičlenná komise odborníků, která hodnotila všechny přihlášené obce. V každé z nich se zdržela asi dvě hodiny,“ popsal. Sám dodává, že komise nekouká jen na vzhled obce, její polohu, okolí a přírodu, ale na všechno možné, zejména jak to v ní žije.
Zlatou stuhu Nové Sedlo převezeme 29. července na slavnostním předávání ocenění krajského kola, které jako vítězná obec zorganizuje. „Při této příležitosti plánujeme uspořádat koncert v kostele sv. Václava,“ řekl starosta. Dodává, že na přelomu srpna a září pak má do obce přijet hodnotící komise celorepublikového kola. Vyhlášení jeho výsledků pak proběhne 17. září v Luhačovicích.
Za ocenění ve formě barevných stuh obec vždy získá finanční odměnu. Za loňskou modrou stuhu dostalo Nové Sedlo 600 tisíc korun. Použije je na postavení víceúčelového hřiště s umělou trávou, které vznikne vedle fotbalového hřiště. Částka za letošní vítězství ještě nebyla přesně vyčíslena, obec ji ale plánuje dát na výstavbu sportovní haly, která vznikne z bývalé výrobní haly na kraji obce, kde se dříve nacházela pila. V této lokalitě také v současné době běží územní řízení na zavedení inženýrských sítí. Na podzim by se zde měly začít stavět nové rodinné domy. Obec se tak v brzké době rozroste. V současnosti v ní žije přes 500 obyvatel a skládá se z pěti místních částí – Nové Sedlo, Břežany, Číňov, Sedčice, Žabokliky a Chudeřín.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video