O osudu bazénu rozhodnou zástupci města za dva týdny

Lucie Steklá 2016-07-07 08:36:00

Louny – Plavecká hala je v posledních týdnech v Lounech tématem číslo jedna. O jejím osudu mají rozhodnout zástupci města 18. července, kdy se sejdou zástupci jednotlivých politických stran na společném jednání. Tomu ale bude předcházet schůzka zastupitelů a projektantů ve velké zasedací místnosti lounské radnice. Konat se bude ve čtvrtek 14. července a veřejnosti bude přístupná. Přítomni na ní mají být také zástupci investiční a sportovní komise.

Co dál s plaveckou halou začala radnice řešit po obdržení statického posudku, který byl opakovaně proveden po patnácti měsících. Tehdy radnice zvažovala modernizaci zařízení a vytvořený posudek před patnácti měsíci říkal, že statika budovy je dobrá a nákladná modernizace na ní možná. V době, kdy halu přebíral nový provozovatel, jímž je od 1. června Správa sportovních zařízení města Louny, bylo zjištěno několik vážných nedostatků a statik přivolán kvůli novému posouzení. „Statik se vyjádřil ke stavu haly s tím, že není možné ji takto znovu otevřít. Během patnácti měsíců v ní došlo k absolutní degradaci stavu. Nejvíce poškozený je střešní plášť korozí. Nechali jsme si vypracovat další posudek od jiného statika,“ uvedl Jan Čermák, lounský místostarosta. Radnice chce podle jeho slov vědět, zda je provoz možný či ne. Pokud bude vyjádření dalšího statika záporné, musí se lounští zastupitelé rozhodnout, zda budovu případně opravovat, nebo strhnout a začít stavět halu novou. Vše si musejí zástupci města, spolu s projektanty, statikem, případně dalšími odborníky, vyjasnit na společném setkání.
Dosavadní projekt na modernizaci plavecké haly byl pozastaven. Nebudou-li projektanti v přípravě projektu pokračovat, zaplatí jim radnice poměrnou část za dosud odvedenou práci.
Bude-li konečné rozhodnutí znamenat demolici haly, jsou radní rozhodnuti ještě jednou uspořádat den otevřených dveří. „To z důvodu, aby veřejnost viděla, z jakého důvodů, jsme k takovému rozhodnutí přistoupili,” dodal J. Čermák.
V každém případě problém kolem plavecké haly znamená jediné, v září nebude otevřena, jak bylo plánováno. Kdyby padlo rozhodnutí o stavbě haly nové, zůstala by s největší pravděpodobností na stejném místě a radnice by na její stavbu musela sehnat finanční prostředky. Znamenalo by to ale nejméně tři roky bez krytého bazénu v Lounech.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video