Radní vyberou novou ředitelku

Alla Želinská 2016-07-07 11:03:00

Podbořany – Dosavadní zástupkyně ředitelky a současná pověřená ředitelka MŠ Bratří Čapků v Podbořanech Martina Matějíčková a učitelka MŠ Hlubanská Hana Koppová se představily v pondělí 27. června členům konkurzní komise jako kandidátky na funkci ředitelky mateřské školy v ulici Bratří Čapků. Ta je od začátku března bez ředitelky a město shání nového člověka na řídící funkci ve školce.    

Obě uchazečky seznámily členy výběrové komise se svými koncepcemi a zodpovídaly jejich dotazy. Komise tentýž den doporučila radě města vhodného kandidáta. „Obě kandidátky byly komisí doporučeny. Je tak na radě města, která zastává funkci zřizovatele, aby se rozhodla a jmenovala novou ředitelku,“ sdělil Radek Reindl, starosta Podbořan. Rada města se sejde k jednání ve středu 13. července, a pozvány jsou obě uchazečky.
„Jsem vázán mlčenlivostí a nemohu předbíhat rozhodnutí rady města. Kandidátky jsou pozvány na schůzi rady města na 16. a 16.30 hodin, kdy budou obhajovat své vize,“ dodal starosta.
Bývalá ředitelka MŠ Bratří Čapků Michaela Beranová se na začátku března vzdala své funkce na vlastní žádost. Rada města jmenovala její zástupkyni Martinu Matějíčkovou do pozice statutárního zástupce mateřské školy do doby výběru nové ředitelky.
Předpokládaný termín nástupu nové ředitelky mateřské školy je podle znění konkurzního řízení 1. srpna, ovšem dojít k němu nemusí. Koncepce organizace mateřských škol v Podbořanech, která vznikla nedávno a rada města ji vzala na vědomí, zohledňuje také možné sloučení mateřských škol v Podbořanech.
Kolem mateřské školy Bratří Čapků od jara panuje napjatá atmosféra. Situací se na podnět radnice zabývá i policie, která prověřuje hospodaření ve školce. Stejně tak ovšem prověřuje i jiné trestní oznámení, které podala také bývalá ředitelka, v němž město obviňuje z protiprávních kroků.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video