Radní jmenovali novou ředitelkou MŠ Hanu Koppovou

Alla Želinská 2016-07-20 12:48:00

Podbořany – Rada města Podbořan jmenovala k 1. srpnu ředitelkou MŠ Bratří Čapků Hanu Koppovou. Padesátiletá učitelka MŠ Hlubanská v Podbořanech byla jednou ze dvou kandidátek na pozici ředitelky školky. Druhou byla dosavadní zástupkyně ředitelky a následně pověřená ředitelka MŠ Bratří Čapků v Podbořanech Martina Matějíčková.

Poté, co Martina Matějíčková a Hana Koppová se představily 27. června členům konkurzní komise jako uchazečky o funkci ředitelky mateřské školy v ulici Bratří Čapků, obě byly doporučené radě města jako vhodné kandidátky. Rada města se sešla k jednání ve středu 13. července, kdy se dostavily i obě uchazečky a obhajovaly své koncepce, odpovídaly dotazy. Radní nakonec jmenovali Hanu Koppovou, a to s účinností od 1. srpna a se zákonnou zkušební dobou 6 měsíců.

MŠ Bratří Čapků v Podbořanech byla od začátku března bez ředitelky a město shánělo nového člověka na řídící funkci ve školce. Bývalá ředitelka MŠ Bratří Čapků Michaela Beranová se na začátku března vzdala své funkce na vlastní žádost. Rada města jmenovala její zástupkyni Martinu Matějíčkovou do pozice statutárního zástupce mateřské školy do doby výběru nové ředitelky.

Kolem mateřské školy Bratří Čapků, jíž se říká také Pastelka, od jara panuje napjatá atmosféra. Situací se na podnět radnice zabývá i policie, která prověřuje hospodaření ve školce. Stejně tak ovšem prověřuje i jiné trestní oznámení, které podala také bývalá ředitelka, v němž město obviňuje z protiprávních kroků.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video