Vandalové ničí v parcích lavičky

Lucie Steklá 2016-07-20 13:06:00

Louny – Cizí majetek se ničí snadno. Když dotyčného nikdo nechytí, nic ho to stát nebude. Co zničí, majitel spraví. S tím asi počítají vandalové, kteří v Lounech ničí městský majetek. Na rozšiřující se vlnu vandalismu, která se týká hlavně laviček v parcích, upozornilo v minulých dnech město.

Škodu na tři tisíce vandalové způsobili v parčíku v ulici U Stadionu, kde vytrhali a poškodili čtyři lavičky. Radnice musí opravit prkna laviček a znovu je nechat zabetonovat. V parku T. G. Masaryka kdosi poničil dokonce šest laviček a přenesl je na jiné místo. Náprava bude stát městskou kasu další dva a půl tisíce korun. Ani nedaleký park V Benátkách neušel pozornosti vandalů. Způsobili tam škodu dokonce za patnáct a půl tisíce korun. „Odstraňování škod, způsobených vandalismem, vyžaduje nemalé úsilí i náklady, které by bylo možné v rámci správy městského majetku vynaložit účelněji, pokud by k těmto událostem nedocházelo,“ vzkazují úředníci.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video