Vábení s podporou partnerů a několika novinkami

Lucie Steklá 2016-07-27 10:06:00

Louny (lus, bab) Třináctý ročník Letního lounského vábení nabídne v polovině srpna řadu zajímavého. Návštěvníkům celoměstských slavností organizátoři nabídnou tři hudební scény – hlavní, rockovou a folk&coutry. Sportovní akce nabídne doprovodný program. Slavnosti proběhnou v letošním roce poprvé jen ve dvou dnech, od pátku do soboty 12. a 13. srpna. Nedělní program se letos omezil pouze na jeho večerní část a tou je populární vypouštění nebeských luceren.

Letošní ročník bude spolufinancován komerčními partnery. Společnosti Heineken, Severočeské vodovody a kanalizace, Ekostavby a T-Mobile přispěly do rozpočtu Letního lounského vábení částkou 360 tisíc korun.
Tradiční lounskou akci podpořil i Ústecký kraj dotací ve výši 200 tisíc. Město Louny má, ze svého rozpočtu vyčleněno maximálně 800 tisíc. Předpokládané příjmy z prodeje a stánkovného činí devadesát tisíc. „Celkový předpokládaný rozpočet akce je 1,4 milionu korun, přičemž v současnosti jsou schváleny výdaje ve výši přibližně na 1,3 milionu,“ uvedl k financování tajemník komise Letního lounského vábení rady města Michal Ovšonka.
Zahájení slavností je v plánu v 16.45 hodin na hlavní hudební scéně, umístěné tradičně na Mírovém náměstí. Program je široce obsažen, co se žánrů týče. Na hlavní scéně svůj šálek kávy najdou nejen vyznavači rocku, ale také folku, hip hopu či world music. „Jako kulturní „bombu“ mohu označit Felixe Slováčka a jeho band, dále určitě velice populární Mandrage. Mezi zajímavá vystoupení bude určitě patřit koncert ukrajinské kapely Atmasfera. Z dalších hudebních těles zmíním Fleret, YoYo Band, Lipo, Blueground či Stará škola,“ řekl tajemník komise.
Hlavní hudební scéna v sobotu nabídne od desáté dopolední program pro děti Letní pohádkový kabaret Petra Baťka. Jedná se o letošní novinku, neboť doposud program pro děti zajišťovalo v areálu výstaviště Divadlo Mazec. Od půl druhé do nočních hodin se na podiu vystřídají Denny Drivers and The Blue Train, John Wolfhooker, JazzCase, Big Band Felixe Slováčka a skupina Mandrage. Amfiteátr na výstavišti bude patřit opět folk&country hudbě. Ve Stromovce se od půl čtvrté rozezní rock. Po loňské premiéře bude letos opět zavedena Tančírna 1. Republiky, která má své místo v sokolovně. Úplnou novinkou je sportovní část, kterou organizátoři připravili na parkovišti na Komenského náměstí. „Jedná se o fotbalový park pro děti, který byl do programu zařazen na sobotu 13. srpna od 11 do 18 hodin. Připravena bude fotbalová aréna s umělým povrchem o rozměru 15×10 m, kde si budou moci 4 až 6členné týmy zahrát fotbal,“ dodal k programu M. Ovšonka. Dále bude k dispozici fotbalová klec pro fotbal jeden na jednoho a jako poslední fotbalovou atrakcí bude fotbalová rampa, kdy se bude zájemce snažit trefit fotbalovým míčem přes rampu basketbalový koš. Mezi doprovodnými akcemi je také turistický pochod přes Mělce, cykloturistický výlet, tradiční závod dračích lodí, soutěžní setkání seniorů či lampionový průvod a slavnostní ohňostroj.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video