Nejtrestanějším hráčem krajského přeboru byl postoloprtský Fridrich

Lucie Steklá 2016-08-04 12:59:00

Ústecký kraj – Tři zástupci z okresu Louny hráli v uplynulé fotbalové sezoně krajský přebor dospělých – Žatec, Blšany, Postoloprty. Nejvíce se v soutěži dařilo Žatci, který soutěž zakončil na čtvrtém místě tabulky se ziskem 56 bodů. Blšany ještě na začátku jarní části byly na špici tabulky, situace v klubu se ale během několika měsíců změnila a tým se potýkal s nedostatkem hráčů, dvakrát dokonce k zápasu nenastoupil. Chmelaři se nakonec v soutěži udrželi a pro sezonu 2016 / 2017 ji přihlásili. Postoloprty celou sezonu bojovaly o udržení, skončily nakonec třinácté se ziskem pouhých jedenatřiceti bodů. Bohužel z krajského přeboru padalo do nižší soutěže pět týmů a mezi nimi právě i Postoloprty. Od poloviny srpna proto budou hrát 1. A třídu. Vítězem kraje a postupujícím do divize se stalo po celou sezonu suverénní Štětí.

Žatec nejúspěšnější z okresu
Nejúspěšnějším zástupcem okresu v přeboru byl Žatec. Soutěž zakončil na čtvrtém místě, když ze třiceti utkání dokázal osmnáct zápasů vyhrát, dvanáctkrát prohrál. Jedna z výher byla v zápase ukončeném penaltami po nerozhodném stavu v základní hrací době, tři zápasy Žatečtí po penaltovém rozstřelu prohráli. Tým získal 56 bodů se skore 81 vstřelených a 58 obdržených branek. Všech třicet zápasů v týmu odehráli jen dva hráči – Pavel Hassman a Petr Bešík, 29krát nastoupil Vítězslav Hankocy, 28krát Petr Klinec a Richard Zelinka. Nejlepším žateckým střelcem se stal s osmnácti trefami P. Klinec, který na trávníku strávil za celou sezonu 1 726 minut a obdržel dvě žluté karty. Čtrnáctkrát se do soupeřovy sítě trefil V. Hankocy (odehrál 1 212 minut, obdržel tři žluté), dvanácti góly přispěl do skore žateckých fotbalistů R. Zelinka (1 331 minut). Právě tento hráč je spolu s Antonínem Hynekem nejvíce trestaným hráčem žateckého týmu. Oba během sezony obdrželi osm žlutých karet a každý také jednou opouštěl hřiště předčasně po obdržení červené karty. Tu v týmu obdržel také Kamil Weisser, který nastoupil ve dvanácti zápasech.
Blšany soutěž nakonec udržely
Blšany, které soutěž, možná nad očekávání udržely, odehrály v uplynulé sezoně jen 28 zápasů. Chmelařům k záchraně stačil zisk pětačtyřiceti bodů a skore 72:105. Na výši obdržených branek má velký podíl závěr sezony, zvláště poslední zápas na půdě Modré, kde tým prohrál vysoko 24:0. Ač špatný závěr sezony, Blšany dokázaly čtrnáctkrát vyhrát, šestnáctkrát prohrát. Jen jedna prohra byla po penaltovém rozstřelu. Ve všech zápasech nastoupil jediný hráč, a to Vlastimil Vidlička, který má na svém kontě také nejvíce odehraných minut – 2 137. Čtyřiadvacetkrát hráli David Vacek (2 051 minut) a Zdeněk Hruška (905 minut), o zápas méně odehrál Viktor Žampa (955 minut). Nejpilnějším střelcem týmu je s dvaceti trefami Jiří Böhm, 14krát skoroval Michal Zeman. Žlutou kartu za fauly od rozhodčího nejčastěji viděl právě nejlepší střelec týmu J. Böhm, jednou musel hřiště opustit po červené kartě předčasně. Sedm žlutých obdržel Jan Homola, šest Adam Boruta, pět Ondřej Míča, který má na svém kontě také jednu červenou, čtyři žluté, a jednu červenou viděl M. Zeman.
Krajskou soutěž opustily Postoloprty
Postoloprtům se celou sezonu nedařilo a krajský přebor se ziskem 31 bodů opustily. S nimi do nižší soutěže padá také Modrá, Chomutov, Střekov a Duchcov. Postoloprty v sezoně vstřelily 51 branek, 98 dostaly. Ze třiceti zápasů pouhých deset vyhrály, z toho dva na penalty, dvacetkrát odcházeli hráči poraženi, třikrát po penaltovém rozstřelu. Hráčem, který nastoupil nejčastěji – 29krát, je brankář Petr Junek a odehrál 2 575 minut. V sezoně obdržel čtyři žluté a jednu červenou kartu. O zápas méně odehrál Aleš Fridrich, 27krát nastoupili Daniel Zícha, hráč s druhým nejvyšším počtem odehraných minut (2 298), Pavel Ploc, Pavel Pechát a Lukáš Papežík. Třináct branek do soupeřovy branky vstřelil nejpilnější hráč Postoloprt, jímž byl D. Zícha. Během sezony obdržel sedm žlutých a jednu červenou kartu. Jeho spoluhráčům se ve střelbě tolik nedařilo, pětkrát se trefil Lukáš Pour a L. Papežík, čtyřikrát Jaroslav Francl a Filip Baník. Postoloprtští fotbalisté patřili k často trestaným hráčům.
Fridrich nasbíral nejvíce žlutých
Nejvíce žlutých karet v týmu a současně ze všech týmů v krajském přeboru obdržel Aleš Fridrich – devatenáct. O své krajském prvenství se dělí s Kamilem Podolským, který žlutou viděl také 19krát. Fridrich jednou také opouštěl trávník po červené kartě předčasně. Třináct žlutých a dvě červené karty má na kontě postoloprtský O. Zícha. Dvě červené v týmu obdržel také Pavel Pechát.
Nová sezona již příští víkend
Sezona krajského přeboru začíná příští sobotu 13. srpna. Postoloprty v něm vystřídají Louny, které sestoupily z divize. V prvním kole se všichni zástupci okresu představí na domácí půdě – Blšany přivítají Srbice, Žatec nově vzniklé FK Litoměřicko a Louny se utkají s FK Český Lev Neštěmice. Na okresní derby se fotbaloví fanoušci mohou těšit 17. září Žatec – Louny, 8. října Blšany – Žatec a 30. října Louny – Blšany.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video