Házenkářům chybělo více zkušeností

Iveta Drlíková 2016-08-13 00:51:00

Za necelý měsíc začne další ročník ligových soutěží v národní házené, kde má žatecký oddíl pravidelně své zástupce. První ligu hrají stabilně ženy a poprvé v historii klubu odehráli loňskou sezónu v nejvyšší soutěži také muži. Premiérově uhráli pouze deset bodů, skončili na předposledním místě dvanáctičlenné tabulky a společně se Studénkou tak sestoupili zpátky do 2. ligy. Ta pro ně začíná 28. srpna na domácím hřišti.

„Cíle v následující sezóně jsou poměrně nejasné. Okolí očekává opětovný postup, ale můj osobní názor je, že bychom měli dát prostor všem hráčům a nehledět tolik na výsledky. Výkonnost na ligu má jen pár jedinců a více obětavosti zatím u ostatních nevidím. Radši bych hrál klidný střed s tím, aby se zapojili všichni hráči. Změna v sestavě je jen jedna, hostující Mařík postoupil se svým mateřským týmem do první ligy, takže se musíme obejít bez něj,“ říká kapitán žateckého celku Daniel Nociar.
1. ligu vyhrála Plzeň
Uplynulý ročník 1. ligy mužů v národní házené vyhrála Plzeň před druhými Nýřany a třetími Přešticemi. Na úplném chvostu tabulky skončila Studénka. Kromě předposlední Šroubárny Žatec odehrály soutěž dále tyto týmy –  NH Brno, Sokol Krčín, Sokol Tymákov, TJ S. Nezvěstice, TJ S. Podlázky, TJ S. Rokytnice a SSK Vítkovice. Ve dvaadvaceti zápasech padlo celkem 4708 branek. Vítězný tým jich nasázel 432, ještě o jednu branku více dal Tymákov, který v celkovém pořadí skončil až na šestém místě. Žatecké Šroubárně v této činnosti patří poslední místo, když její střelci vsítili nejméně, a to 334 branek. Naši házenkáři naopak patřili mezi nejméně trestané týmy, když v tabulce slušnosti skončili na třetím místě za druhou Plzní a prvním Krčínem. Naopak nejtrestnějším týmem byly Přeštice. Nejvíce, 52 branek, padlo v jarním utkání v Přešticích, kde domácí tým porazil Tymákov 28:24. Naopak nejméně, celkem 23, v červnu na půdě vítězné Plzně, která porazila hostující Brno 14:9.
Sýkora v top desítce střelců
Nejvýkonnějším střelcem uplynulého ročníku 1. ligy mužů byl s 216 brankami Lukáš Zimmermann ze Sokola Tymákov, před Markem Gabrielem (174), TJ DIOSS Nýřany a Tomášem Ulrychem (169), NH Brno. Sto a více branek vsítil ještě Ulrych Tomáš (169), 1. NH Brno, Jahoda Jan (166), TJ Plzeň-Újezd, Štrof Jan (162), Sokol Krčín, Cieslar Filip (147), TJ S. Rokytnice, Šilhánek Lukáš (144), TJ S. Nezvěstice, Šelep Kamil (138), TJ Přeštice, Sýkora Pavel (133), TJ Šroubárna Žatec, Titl Pavel (130), TJ Plzeň-Újezd, Urbanec Jan (129), SSK Vítkovice, Sedlák Pavel (127), TJ Plzeň-Újezd 127, Silber Boleslav (111), SK Studénka, Marek Lukáš (108), Sokol Krčín, Fišer Michal (100), Sokol Krčín, Šafář Martin (100), 1. NH Brno 100.
Bojovali až do konce
„V naší premiérové sezóně jsme dokázali bojovat do posledního kola a věřím, že ostudu žatecké házené jsme neudělali a ligu zdramatizovali. K udržení nám chyběla jedna výhra, která mohla přijít například venku ve Vítkovicích nebo při dobře rozehraném zápase doma s Podlázkami. Je otázkou, jak by sezóna dopadla nebýt smolného začátku, kdy jsme vinou velké marodky přišli o několik hráčů základní sestavy, proto jsme například v Újezdě či Tymákově museli hrát s dorostenci a bývalými hráči, kterým bych chtěl poděkovat za jejich ochotu. Začali jsme slibně, ale v průběhu sezóny nám pak chybělo především více zkušeností a v tom bych viděl hlavní příčinu neúspěchu. Zkušení hráči byli pouze tři, Pavel Sýkora, Štěpán Horník a Pavel Nociar, což je málo, a bohužel ostatní svojí nezkušenost nedokázali nahradit bojovností,” jmenuje D. Nociar opory týmu.
Až na krev
Pavel Sýkora, kterému v konečné tabulce střelců patřilo pěkné 9. místo, hrál v útoku ve většině zápasů opravdu na krev a např. v posledním utkání dal 19 gólů z celkových 22. „Pavel také třikrát zachránil body ze zápasu proměněným trestným hodem po ukončení utkání a prokázal, že kapitánskou pásku nosil právem. Štěpán Horník v bráně předváděl až neuvěřitelné výkony. Také si za to vysloužil nominaci do reprezentace, kde nakonec hrál roli prvního brankáře. V obraně pak přísnější měřítko snesl jenom Pavel Nociar, který předváděl solidní výkony a byl také nominován do reprezentace. Pavlovi ještě chybí vůdčí vlastnosti, které by využil při vedení celé obrany, ačkoliv situaci neměl jednoduchou,“ vrací se ještě k individuálním výkonům Daniel Nociar, který pro zranění ve třetím kole mohl své spoluhráče sledovat po zbytek sezóny jen z postranní čáry. Dnes už je ale zdravý a připravený nastoupit s kapitánskou páskou do bojů ve 2. lize. Společně se Štěpánem Horníkem, P. Sýkorou a svým bratrem Pavlem budou v novém ročníku navíc i hostovat v nejvyšší soutěži v dresu Nezvěstic.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video