Nádražní má být hotova do konce léta, ale příštího. Žulové kostky z jejích útrob pokryjí historickou část města

Alla Želinská 2016-08-18 10:25:00

Podbořany – Dlouho očekávaná rekonstrukce rozbité ulice Nádražní v Podbořanech měla být hotova do konce letošního roku. Na novou komunikaci si lidé ale budou muset počkat ještě o několik měsíců déle, vedení města rozhodlo, že proběhne v příštím roce, aby se po opravě vodovodu a kanalizace povrchy nepokládaly ve špatném počasí. Hotovo má být v létě 2017.

V Nádražní ulici měla začít letos v závěru května rekonstrukce vodovodu a kanalizace, která měla trvat do konce října. „Rozhodli jsme se, že celou akci v ulici o několik měsíců posuneme, aby se rekonstrukce povrchů nedělala až za špatného počasí v zimě. Vodaři by tedy měli začít s opravou kanalizace a vodovodu příští rok v březnu a hned po ní bychom začali s opravou povrchu, hotovo by mělo být do konce léta," zdůvodnil odklad vedoucí odboru investic podbořanské radnice Milan Ohanka.
Původně se předpokládalo, že na opravu vodovodu a kanalizace, kterou provede Severočeská vodárenská společnost a během které se vymění staré potrubí, ihned naváže výměna povrchů, kterou financuje město a která má stát 3,5 milionu korun. Město ale údajně nechtělo riskovat například zdržení, práce by se pak dokončovaly v zimě.
„Stavba skutečně zatím zahájena nebyla, resp. pro SVS zahájena byla, a to protokolárním předáním staveniště, na základě kterého pak o stavbách informuji. Avšak díky koordinaci s městem, které plánuje obnovu povrchů, jsme se nakonec domluvili s městem na přesunu stavby do roku 2017. Realizace této stavby se tak přesouvá, jak klimatické podmínky dovolí její zahájení, orientačně na období březen až červen 2017,” sdělil na dotaz Regionu Jiří Hladík, mluvčí SVS, s tím, že právě proto, že město plánuje do svého rozpočtu povrchy v Nádražní ulici na rok 2017, společnost se s ohledem na komfort obyvatel v dané ulici rozhodla stavbu přesunout, aby výkopové práce a s tím související problematické zajištění údržby v dané lokalitě neprobíhaly v zimě.
V rozpočtu Podbořan začátkem roku ještě nebyly na rekonstrukci Nádražní ulice peníze. Našly se až poté, co nebyla přidělena dotace na stavbu sportovní haly ve městě, a rozhodlo se, že se s ní letos nezačne.
V Nádražní ulici byl problém s propadlou kanalizací, která se také řeší a bude se opravovat. Muselo se zjistit, jak je rozsáhlý. Pod asfaltem jsou tam žulové kostky, podklad je rozbitý. Nyní už ale je vše pro obnovu připravené. Žulové kostky z Nádražní přitom radnice chce zužitkovat. Radní na červencové schůzi uložili odebrat při rekonstrukci vodovodu a kanalizace žulové kostky z Nádražní ulice a následně je uložit ve dvoře firmy Bouška v ulici Mlýnské pro další použití při rekonstrukci historické části města. Konkrétně na schody ke kostelu z Nerudovy na ulici Na Kopci v rámci její opravy.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video