Naftu kradli dva muži se ženou: Policisté objasnili také vloupačky do domů

Redakce 2016-09-08 12:22:00

Podbořany (stř) Policistům se podařilo objasnit krádeže nafty z průběhu června tohoto roku v Podbořanech. Celkem tři skutky má na svědomí trojice mladých aktérů (dva muži 94. a 98. ročník z Podbořanska a jedna žena 97. ročník z Rakovnicka), která se vypravila do objektu jednoho areálu se zaparkovanými zemědělskými stroji v Podbořanech a kradla z nich motorovou naftu.

Z několika zaparkovaných traktorů povedená skupina odcizila postupně přes 300 litrů paliva, čímž způsobila škodu za bezmála 9 000 korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování všechny tři aktéry obvinil z krádeže a jejich stíhání vede na svobodě.
Policisté dále objasnili vloupačky do různých objektů v Podbořanech, které má na svědomí dvojice recidivistů (93. a 87. ročník) z Podbořanska. Mladí muži loupili od května do července, většinou společně. V Nerudově ulici se například vloupali do obytné části jednoho objektu, odkud odcizili cukrovinky a poničili zařízení. V Sídlišti míru pak vnikli do sklepních prostor panelového domu a ze dvou sklepních kójí ukradli rybářskou výbavu, kufřík s elektrickou vrtačkou, přepravku s prázdnými lahvemi od piva, motorovou sekačku a další věci.
Z dalšího panelového domu, tentokrát v ulici Bratří Čapků, si vzali z mezipatra na schodišti volně odstavené pánské jízdní kolo. Vloupali se i do zaparkovaného osobního vozidla Opel Zafira, z jehož zavazadlového prostoru si odnesli bourací kladivo a pneumatickou vrtačku. Mladší z aktérů se pak sám vloupal do kůlny v Dělnické ulici, odkud si přisvojil úhlovou brusku, a dále do garáže ve Švermově ulici, kde odcizil gola sadu v plastovém kufříku. Starší z dvojice má na svědomí ještě vloupání do sklepa v panelovém domě v Dukelské ulici, z něhož odcizil elektrocentrálu. Celková škoda, kterou svým jednáním spáchali, přesahuje 100 000 Kč. Oba muži již byli za uvedené skutky obviněni, mladší je stíhán na svobodě a za starším z aktérů putovalo usnesení o zahájení trestního stíhání do věznice, kde sedí pro předchozí trestnou činnost.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video