V ZUŠ se staví nová střecha: Nový bude také ředitel a pár učitelů

Alla Želinská 2016-09-15 09:45:00

Podbořany – Střecha základní umělecké školy v Podbořanech prochází v současné době kompletní rekonstrukcí. Město do výměny střechy ZUŠ investuje necelých 3,5 milionu korun, které byly schváleny v rámci rozpočtu na začátku března. Cena vzešla z výběrového řízení na zhotovitele, jimž se stala firma Josef Brabec Amigo Louny. Kvůli stavebním prácím, které na školní budově probíhají, se musela přesunout výuka žáků jinam. A to do prostor městského muzea poblíž ve stejné ulici Dukelské a kousek dál do Národního domu. „V muzeu probíhá výuka hudebního a výtvarného oboru, v Národním domě pak tanečního. Kvůli prácím na střeše i na stropech a také pohybu dělníků se tady učit nedá, proto je na ten měsíc – dva výuka přesunutá,” upřesnila ředitelka ZUŠ Jaroslava Jirásková.

„Provoz ZUŠ je kompletně přesunut do muzea, tzn., že jsou obsazeny i místnosti s expozicemi. Podmínky pro exponáty to sice nenarušuje, ale zasahuje do chodu muzea. Návštěvníci po dobu přítomnosti ZUŠ nemohou do expozic,” říká vedoucí muzea Martin Cyprian s tím, že situace je dočasná.
Současně s výukou stále probíhá zápis nových žáků, a to do konce září. Od října ZUŠ čeká také personální změna – od 1. 10. školu povede nový ředitel Martin Říhovský, kterého jmenovala rada města na základě výběrového řízení.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video