O vítězství Logitu rozhodnou lidé

Alla Želinská 2016-09-25 00:44:00

Podbořansko (až, el) Vážným aspirantem pro získání prestižní ceny za filantropii je společnost Logit, sídlící v Hlubanech. Letos byla nominována na Cenu Via Bona, kterou od roku 1998 uděluje Nadace Via. Ocenění patří jednotlivcům i firmám za dobročinnost a podporu potřebných. Podbořanský Logit vybrala šestičlenná komise ze čtyřiceti uchazečů, kteří byli nominováni v kategorii Dobrá firma.

„Logit dostal hned na začátku vysoké hodnocení. Komisi oslovilo založení nadačního fondu a systematická, cílená pomoc v regionu se zapojením zaměstnanců. Zlepšování života místní komunity byl pro porotce jasný argument,“ uvedla Kamila Kovačíková z Nadace Via.
Společnost od doby vzniku oslovovalo množství organizací s žádostí o podporu. Aby bylo rozdělování prostředků spravedlivé, spojila se s Komunitní nadací a vznikl tak na začátku roku 2015 Fond Logit. Ve Fondu je ročně k dispozici přibližně 200 tisíc Kč, které jsou na základě vypracované žádosti hodnoceny vedením firmy a nadací. Díky tomu dostaly pomocnou ruku například děti z tanečního oboru umělecké školy, vybudovala se bylinková zahrádka u Základní školy v Kryrech, malí fotbalisté z Blšan získali nové sportovní soupravy a pomoci se dostalo i tělesně postiženým z organizace Podbořany nebo dětem ze Střediska výchovné péče Čtyřlístek v Buškovicích.
O tom, zda cenu ve své kategorii Logit nakonec získá, rozhodne veřejnost. Ta může hlasovat na www.nadacevia.cz/…-verejnosti/. Stačí jen vyhledat příslušného finalistu, zaškrtnout políčko „hlasuji“ a vyplnit svůj e-mail. Hlasování začalo 7. září a trvá přesně měsíc.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video