Chystá se otevření meditační zahrady u kostela v centru města

Alla Želinská 2016-09-29 09:52:00

Podbořany – Již tento pátek se slavnostně otevírá meditační zahrada u kostela Božího Spasitele v Podbořanech, na níž pilně pracovali i Veronika Kafková, Elena Klementová a další členové spolku Kevin.

Práce na zahradě u podbořanského kostela Božího Spasitele se chýlí ke konci. Od letošního jara tam probíhala proměna nepřístupného místa, které bude od 1. října využívat veřejnost a obě sousední základní školy. Majitel zahrady Československá církev husitská a spolek Okap Podbořany se shodly na tom, že je škoda nechat místo v centru města bez využití. Spolek získal peníze a během letošního roku spolu s dobrovolníky místo renovovali.
„Získali jsme 103 000 korun, což by nepokrylo naše záměry. Proto jsme oslovili přátele a kamarády, zda by nám nechtěli pomoci. Potěšující je to, že se k nám sami postupně přidávali i další. Díky takové iniciativě například zahrada kostela bude mít nové oplocení, které jako sponzorský dar poskytne Gymnázium a Střední odborná škola Podbořany,” uvedla Edita Langpaulová z Okapu.
Podbořanská střední škola se podílela i jinak – během posledních úprav místa pomáhal spolek Kevin. „Pomoc přišla v pravou chvíli. Před slavnostním otevřením bylo ještě nutné hodit zahradu do gala. Co všechno v ní najdete? Nechte se překvapit,“ dodává Edita Langpaulová.
Otevření proběhne v pátek 30. září od 14 hodin a potrvá do 18:30. Na programu jsou workshopy, výstavy, masáže, od 16 hodin bude pro děti hrát Divadlo Kapsa a od 17 hodin se bude v kostele promítat kreslený film Horton. „Na programu slavnostního otevření se podílí vícero organizací i jednotlivců, kterým tímto moc děkujeme,” dodala organizátorka.
Meditační zahrada u žlutého kostela bude otevřená ve všední dny od 7:30 do 18:30 hodin, a to až do 23. prosince. Vyjma Silvestra bude zahrada „uložena” k zimnímu spánku, znovu se otevře až na jaře.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video