Fond Logit opět podpořil neziskovky

Alla Želinská 2016-10-02 15:21:00

Podbořansko – Společnost Logit opět rozdělovala peníze skrze svůj dobročinný fond. V 2. grantovém kole programu na podporu projektů, jejichž cílem je přispívat ke zlepšování podmínek života na Podbořansku, bylo přijato celkem čtrnáct žádostí o nadační příspěvek. Tříčlenná hodnotící komise s ohledem na množství zajištěných finančních prostředků navrhla k podpoře šest projektů v celkové výši 110 000 Kč. Projekty budou realizovány v období od letošního 1. září do konce února 2017.

Spolek OKAP Podbořany obdržel příspěvek 20 tisíc korun na dokončení revitalizace nevyužívané zahrady u kostela Božího Spasitele v Podbořanech s cílem otevřít ji pro veřejnost k odpočinku i společensko-kulturním aktivitám pro místní lidi. Slavnostní otevření Meditační zahrady se koná zítra, 30. září, od 14 hodin.
Dalších dvacet tisíc korun putuje do Vroutku pro tamní sbor dobrovolných hasičů – na zajištění pásma odpoledních a víkendových volnočasových aktivit pro mladé hasiče a hasičky působící ve Vroutku.
Výchovný ústav, středisko výchovné péče a střední školu v Buškovicích podpořil fond Logit částkou 10 tisíc korun na pořízení populárně naučných knih a stolních her pro děti z výchovného ústavu s cílem podnítit u nich rozvoj školních dovedností a zájem o vzdělávání zábavnou, nenásilnou formou.
Základní škola a mateřská škola v Petrohradě se raduje z příspěvku 20 tisíc korun na modernizaci školní knihovny s cílem rozšířit její využití i pro relaxační a odpočinkové aktivity rodičů a žáků, které mohou přispět k rozvoji otevřeného dialogu mezi nimi a školou.
Základní škola Kryry díky příspěvku 20 000 Kč bude moci zřídit naučnou stezku vedoucí od základní školy na Schillerovu rozhlednu v Kryrech. Záměrem je zapojit do přípravy, realizace a následné péče o prostředí kolem stezky místní žáky v rámci celoškolního projektu, a to s cílem využít získaných znalostí ve výuce i podpořit jejich vnímání tradic a přírodního bohatství regionu.
Světlo pro osmý div světa – tak se jmenuje poslední z podpořených projektů, který realizuje spolek Za záchranu kostela sv. Jiljí v Libyni. Příspěvek ve výši 20 tisíc korun využije na zajištění osvětlení obrovského vitrážového prosvětleného stropu v hlavní lodi kostela, která bude v budoucnu sloužit jako unikátní muzeum vitráží.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video