Ve městě je nová cukrárna

Alla Želinská 2016-10-13 09:13:00

Podbořany – Krásné zpestření dopoledne se skvělou ochutnávkou připravilo pro návštěvníky minulý čtvrtek Gymnázium a SOŠ v Podbořanech – slavnostně totiž otevřelo novou cukrárnu, jejíž provoz zajišťují žáci učebního oboru cukrář v rámci služeb pro veřejnost. Umístěna je sice v areálu školy, ale zájemci mají do ní snadný přístup – vchod rovnou do cukrárny je zřízen z ulice Kpt. Jaroše zhruba naproti knihovně.

Kokosové rolády, ořechové nebo ovocné košíčky, rakvičky, kremrole, punčové řezy, koláčky, dorty vyrábějí budoucí cukráři a cukrářky ve výrobně hned za dveřmi. K čerstvým zákuskům podle tradičních receptur, bezlepkovému cukroví nabízí prodejna i dobrou kávu, čaj i horkou čokoládu.
Školní cukrárna také přijímá objednávky na dorty různých tvarů a velikostí, zákusky, minizákusky, svatební koláčky a slavnostní cukroví. Vyhoví také speciálním přáním zákazníků, kteří by chtěli bezlepkové či dia zákusky. Otevřeno je ve všední dny, pondělí až pátek vždy od 9 do 14.30 hodin.
Slavnostní otevření nové cukrárny si ve čtvrtek nenechali ujít starosta a místostarosta města, ale například také podbořanský farář Aleksander Siudzik, nebo zástupkyně ředitelky nedalekého
Domova pro seniory Marcela Úlehlová a obyvatelé domova, kteří budou v prodejně s kávou a mlsáním určitě častými hosty.
„Přiznám se, že miluji dobrou kávu a k tomu sladké. Mám radost, že tady tvoří a pracují děti, to je výborný nápad,“ s dojetím komentoval otevření cukrárny A. Siudzík.
„Všechny zákusky a koláče byly výborné, nakoupila jsem v cukrárně za 500 korun a donesla kolegyním na ochutnávku (měla jsem 3 krabice – tedy myslela jsem i na naše doma). Koláče se jen rozplývaly v ústech a zákusky jsou opravdu vynikající. Já miluji punčové řezy a ty ze školní cukrárny nemají zatím konkurenci. Musím opravdu jen chválit, smekám před profíky – cukráři, kteří z těch mladých učňů budou. Jsou moc šikovní a jejich mistrová Simona Pavlíková a další vedoucí Dana Králová, Ivana Kudláčková také. Samozřejmě i vedení školy má velkou zásluhu na vytvoření podmínek pro jejich práci a rozšíření nabídky učebního oboru, bez nich by to nefungovalo,“ nešetřila chválou Marcela Úlehlová.
Více snímků najdete zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video