Město modernizuje sportovní hřiště, získalo na to další dotaci

Alla Želinská 2016-11-03 09:18:00

Kryry – V Kryrech chtějí kompletně zmodernizovat sportovní hřiště u tamní základní školy. Celkové náklady se odhadují na zhruba 20 milionů korun, městečko se pokusilo získat dotaci z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Ta by mohla činit až 70 procent celkových nákladů, zbytek uhradí Kryry ze svého. Loni město získalo první dotaci.

Městský úřad v Kryrech již v loňském roce vypsal výběrové řízení na firmu, která práce na hřišti provede. Podmínkou ale bylo právě získání dotace. Hřiště by mělo sloužit dětem ze školy, školky, dobrovolným hasičům, tamním fotbalistům i běžné veřejnosti.
„V roce 2015 jsme obdrželi od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy dotaci pouze pět milionů korun. Za tyto prostředky byla realizována pouze část projektu – hrací plochy s umělým trávníkem, s tím, že byl dán příslib pro rok 2016 na dofinancování zbylé částky cca osm milionů korun,“ přiblížil anabazi celé záležitosti starosta Kryr Miroslav Brda.
Mezitím se změnily podmínky MŠMT a spoluúčast se zvýšila na 40 %. Město Kryry v první fázi neobdrželo pro letošní rok žádnou dotaci. „Ovšem na základě našich urgencí jsme v dalším kole získali opět pět milionů korun, za které bude dostavěna lehkoatletická dráha. Pro rok 2017 připravujeme žádost o zbytek dotace cca čtyři miliony korun, aby mohlo být dokončeno technické zázemí,“ dodal Miroslav Brda.
Pokud se vše povede, chce město lehkoatletický areál s hrací plochou na fotbal mít dokončen v roce 2017. Práce na hřišti provádí vítěz výběrového řízení firma Philip Sportovní trávníky a.s. Praha. Její pracovníci už v pondělí začali s další etapou prací na hřišti.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video