Romská rada žádá prošetření incidentu ze žatecké pizzerie

Lucie Steklá 2016-11-08 11:17:00

Žatec – Rada vlády pro záležitosti romské menšiny požádala ministra vnitra Milana Chovance a policejního prezidenta Tomáše Tuhého, aby policie důsledně prošetřila říjnový incident v žatecké pizzerii, při kterém zemřel mladý Rom. „Po rozsáhlé diskusi přijala rada usnesení, ve kterém žádá ministra vnitra a policejního prezidenta k důslednému prošetření případu smrti muže v Žatci,“ Jiří Souček z úřadu vlády. Neštěstí se odehrálo 18. října. Údajně zdrogovaný muž přišel do pizzerie v Žatci, kde podle svědků obtěžoval ženy. Zákazníci ho pak drželi do příjezdu policie. Mladík ale podle hostů restaurace zkolaboval a i přes okamžitou první pomoc zemřel. Mladík pravděpodobně zemřel na selhání organismu. „Podle prvotních výsledků pitvy nebylo zjištěno cizí zavinění,“ řekla policejní mluvčí Jaromíra Střelcová s tím, že přesnou příčinu smrti mladíka rozrušeného už před potyčkou, ale určitě vystresovaného také během ní, mají pomoci určit laboratorní testy, na ty se ale ještě čeká. Včetně toxikologických.

Vedení Městské policie Žatec stojí za svými strážníky. Ti během incidentu prý nepochybili. Také přímí svědci potyčky v pizzerii tvrdí, že k žádnému „bezhlavému“ mlácení mladíka nedocházelo, zásah hostů i strážníků byl údajně adekvátní agresivitě útočníka, který se nedal uklidnit. Případem se dál zabývají kriminalisté. Výsledky očekávají za několik týdnů. Mužovu památku v Žatci minulý týden uctilo asi 400 lidí.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video