Sportovní dopoledne s atletkou Rosolovou a skokanem Mazochem

Lucie Steklá 2016-11-09 09:51:00

Louny – Denisa Rosolová, úspěšná česká atletka, postavila dětem do cesty překážky, doslova. „Některým to šlo líp, jiným hůř. Nemůže ale každý umět všechno,“ říká překážkářka. Ta přijela na Základní školu Školní v Lounech spolu s bývalým skokanem na lyžích Janem Mazochem. Dopoledne proběhlo ve velmi přátelské a sportovní atmosféře.

Návštěvu sportovců škola získala jako odměnu za svou aktivitu v projektu Sazka Olympijský víceboj. Děti během programu absolvovaly také rozcvičku, zhlédly exhibiční vystoupení moderátora Jana Webera, mnohonásobného šampiona ve freestyle fotbalu, a vyzkoušely si cviky, které ve svém tréninku používají olympionici v rozcvičce, kterou vedla D. Rosolová. „Pár talentů by se na této škole našlo,“ myslí si atletka. Na pěti stanovištích si školáci, rozdělení do pěti družstev, vyzkoušeli třeba rychlost nebo obratnost, trojskok či překážkový běh. „Doufám, že se jim to líbilo a bude je sportování bavit dál,“ uvažuje vicemistryně Evropy 2012 v běhu na 400 metrů překážek. „Kdybychom přemluvili alespoň jedno dítě ke sportu, má to smysl.“ Rosolová by ráda dětem ukázala, že se mohou bavit i jinak než u počítače. „Zapomínají se hýbat, a to je velká škoda. My kdysi přišli domů, zahodili tašky a běželi ven. Rodiče nás museli nutit, abychom šli domů,“ dodává ambasadorka Sazka Olympijského víceboje, jehož cílem je v průběhu hodin tělesné výchovy zapojit co nejvíce žáků všech stupňů základního vzdělávání do sportování a zároveň děti motivovat k tomu, aby sportovaly i ve svém volném čase.
Přítomní sportovci, kterými byli také Petr Marinčič, Vojtěch Svárovský a Lucie Martincová, dětem před každou disciplínou poradili, jak nejlépe ji absolvovat. Někomu šlo sportování lépe, někomu méně, akci si ale všichni užili.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video