Potravinová sbírka v sobotu

Alla Želinská 2016-11-11 13:11:00

Žatec, Liběšice – Již tuto sobotu 12. listopadu proběhne 4. ročník Národní potravinové sbírky. V den jejího konání mají lidé z celé České republiky možnost zakoupit trvanlivé potraviny a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze. Z našeho okresu se letos do sbírky zapojilo šest prodejen a několik desítek dobrovolníků obecně prospěšné společnosti Džbánsko, která obhospodařuje jeden ze dvou skladů potravinové banky v našem kraji.

„Od nás je do sbírky zapojeno celkem 40 dobrovolníků, kteří budou pomáhat v hypermarketu Tesco v Žatci a v Penny Marketu v Lounech. Které obchody se zapojí, je věc obchodních řetězců, to my neovlivníme. Sbírka proběhne v sobotu od 8 do 20 hodin. Seznam dobrovolníků je víceméně už hotov, ale případně se mohou klidně ještě další dobrovolníci přihlásit přes stránky www.potravinypomahaji.cz,“ říká otec Vilém Marek Štěpán z Liběšic, kde sídlí společnost Džbánsko o.p.s. Kromě žateckého Tesca a lounského Penny se do sbírky zapojí další čtyři provozovny drogerií Rossmann a DM  v Žatci a Lounech.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video