Podoba plavecké haly vzejde z pěti návrhů

Lucie Steklá 2016-11-26 00:39:00

Louny – Podoba nové plavecké haly v Lounech vzejde z několika návrhů. Místo oslovení jedné projekční firmy s radnice rozhodla zapojit hned pět. Návrhy na podobu haly od nich odkoupí a to nejlepší z nich použije. Městská rada schválila použití tzv. workshopu, který by měl přinést nejlepší nápady na novou plaveckou halu, která by měla stát do tří let. „Tento záměr počítá s oslovením pěti vybraných firem, z nichž každá vypracuje studii a připraví návrhy pro novou plaveckou halu. Všechny tyto materiály pak město odkoupí a vezme si z nich to dobré,“ vysvětlil myšlenku Jan Čermák, místostarosta Loun. Příprava stavby má stát městskou pokladnu 400 tisíc korun. Nová plavecká hala vznikne na místě té současné, která bude kvůli špatnému stavu kompletně zbourána. Cena nového sportoviště by mohla podle odhadů přesáhnout 150 milionů korun.

O výstavbě nové plavecké haly v Lounech rozhodli v souvislosti se špatným stavem statiky současné budovy, která stojí již třicet let. Stavba nové na stejném místě je z předložených návrhů nejpřijatelnější.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video