Cesta ze Žatecka do Mostu je rychlejší, nový most otevřen

Lucie Steklá 2016-12-03 00:15:00

Velemyšleves – Minulé úterý byl zprovozněn obchvat obce Velemyšleves a přemostění Chomutovky na silnici I/27, která míří z Mostu do Žatce a návazně do průmyslové zóny Triangle. Nový úsek měří 2,6 kilometru. Stavba obchvatu byla zahájena v červenci 2014 a vyžádala si náklady ve výši 560 milionů korun bez DPH. „Dokončený obchvat má za cíl odvedení tranzitní dopravy na silnici I/27 mimo obec, čímž významným způsobem sníží dopravní zatížení v obci a zároveň přispěje k větší bezpečnosti a ke zlepšení životního prostředí v dané lokalitě.  Zprovozněním stavby dojde také ke zlepšení jízdních parametrů na silnici I/27, což povede k větší plynulosti silničního provozu v tomto úseku“, řekl generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Otevření nového úseku se zúčastnil ministr dopravy Dan Ťok, hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a představitelé investora, zhotovitele a samosprávy. „Tato další významná stavba v regionu pomůže řešit spojení měst Most a Žatec,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček a neopomněl při této příležitosti připomenout priority při dostavbě D7 a D6. Stávající silnice I/27 je důležitou trasou v rámci sítě silničních komunikací ČR s návazností na mezinárodní silniční síť. Silnice je vedena zhruba ve směru od severu k jihu. Začíná na silnici I/8 v Dubí a pokračuje přes Litvínov, Most, Žatec, Jesenici, Kralovice, Plasy, Kaznějov, Plzeň, Přeštice, a Klatovy až k hraničnímu přechodu Železná Ruda. Část trasy od Plzně na jih je zároveň evropskou komunikací E53. V severní části, na území Ústeckého kraje, je silnice značně dopravně zatížená. Mezi Mostem a Žatcem kříží silnice I/27 trasu I/7 Praha – Louny – Chomutov – Hora Svatého Šebestiána. Právě v blízkosti křížení obou komunikací je na pozemcích dřívějšího vojenského letiště budována strategická průmyslová zóna Triangle, jedna z největších v České republice. Tato lokalita by měla sehrát důležitou roli v rozvoji území a v řešení problematiky nezaměstnanosti v regionu. Zároveň se stane velkým zdrojem i cílem dopravy.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video