V Blatně rozsvítili jako první

Alla Želinská 2016-12-04 00:30:00

Blatno V předvečer první adventní neděle jako jedni z prvních v regionu rozsvítili vánoční strom v Blatně. Na slavnostní podvečer, který zahájil starosta obce Václav Beneš, se sešlo kolem dvě stě hostů z Blatna i okolí. Ve velmi krásném programu vystoupily děti z MŠ Blatno a blatenští školáci a školačky. Na varhany doprovázela žákyně třetí třídy Míša Braunová z Blatna, na trubku blatenský mistr svého umění Jiří Novák. Celý program s malými i většími dětmi připravila ředitelka MŠ Blatno Dagmar Schwambergerová. Po vystoupení dětí zahráli vánoční skladby tři výborní trumpetisté, pánové Jiří Novák z Blatna, Richard Řeřicha z hudební školy a Jaroslav Hlava z Mostu. Po celý večer si hosté mohli zakoupit vánoční ozdoby ze dřeva, výrobky dětí z místní mateřinky a různé sladké pečivo. Pro děti byl přichystán čaj, pro účinkující děti dárky za vystoupení a každý malý host si odnášel adventní kalendář.

Dospěláci se zahřívali svařákem, který byl pro-dáván za symbolickou cenu 10 korun. Koho přepadl hlad, nebo ho zlákala vůně, mohl si dát výbornou gulášovou polévku či specialitu starosty obce farmářské brambory, po kterých se jen zaprášilo! Na závěr večera starosta obce rozsvítil vánoční strom a popřál všem lidem klidné prožití adventu a pevné zdraví. Velké poděkování patří všem, kteří se na večeru podíleli, v neposlední řadě Zdeňce Sajfridové z Blatna, která každoročně zdarma napeče pro návštěvníky perníčky, kokosky a další vánoční cukroví, a firmě BOTEP plus, za darování vína k přípravě svařáku. Celý podvečer provázela předvánoční pohoda a veselí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video