Stavbu Nexenu brzdí neznámý spolek z Opavy

Lucie Steklá 2016-12-06 09:49:00

Žatec – Výstavba korejské společnosti Nexen Tire v zóně Triangle u Žatce má zpoždění. Výrobce pneumatik ani po roce od slavnostního zahájení stavby nemá stavební povolení. Řízení totiž napadl ekologický spolek Tiché Žatecko, proto firma posunula termín dokončení. Nexen provedl zatím jen terénní úpravy. Vlastní výstavba továrny letos už nezačne, nejdřív se tak stane v první polovině příštího roku. Paradoxem je, spolek je z druhého konce republiky. Se Žateckem nemá, kromě názvu, vůbec nic společného.

Spolek Tiché Žatecko vznikl letos v březnu v Opavě.  Jeho členy jsou manželský pár ze Svobodných Heřmanic a advokát z Prahy a cílem spolku je ochrana životního pro-středí Dokončení ze strany 1.
Není jasné, jaký cíl spolek má. Tiché Žatecko napadlo jedno z potřebných povolení, na výstavbu přívodního elektrického vedení.
Spolek se odvolal proti vydání zmíněného územního rozhodnutí, které vydal Stavební úřad v Žatci. Argumentuje dvěma desítkami důvodů, například údajně úřad rozhodoval na základě nedostatečných a nevhodných podkladů. Spolek navíc rovnou podal námitku na podjatost Krajského úřadu Ústeckého kraje, který by měl o odvolání rozhodovat.
V Triangle už roky působí řada firem a zóna není v chráněném území. Nexen i přes zdržení v současné době prování nábor zaměstnanců, zaměstná jich až 1 500. V zóně má vyrábět miliony pneumatik ročně pro osobní a lehká užitková auta.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video