Utečenci v Drahonicích už nejsou

Lucie Steklá 2016-12-11 01:14:00

Drahonice – Areál bývalé věznice v Drahonicích je opět prázdný. Obec je po roce bez uprchlíků. Takzvané detenční zařízení pro nelegální migranty skončilo po více než dvanácti měsících fungování. Pětačtyřicet běženců, kteří čekali na svůj další osud v zařízení pro uprchlíky, se v polovině listopadu přestěhovalo do střeženého areálu někdejší školy v přírodě v Balkové na hranicích Podbořanska a Plzeňska. Z areálu věznice byli přesunuti do budov v lesích. Areál v Drahonicích má ministerstvo vnitra v pronájmu do konce roku, smlouvu prodlužovat nebude. V Česku je v detenčních zařízeních zajištěno 64 lidí, maximální kapacita je ale i bez Drahonic 990 míst.

„Zařízení v Drahonicích se vyklízí a připravuje se na předání,“ uvedla Kateřina Tomanová ze Správy uprchlických zařízení ministerstva vnitra. Ministerstvo nyní řeší, co bude s areálem dál. Jednou z možností je návrat vězňů.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video