Aerobičky a mažoretky převzaly poděkování od vedení města

Lucie Steklá 2016-12-10 00:18:00

Louny (lus, jak) Úspěšným sportovcům, kteří reprezentují město Louny, v minulých dnech poděkovali zástupci radnice.

Nejprve starosta Radovan Šabata a místostarosta Jan Čermák přivítali mistryně ve sportovním aerobiku Elišku Martinovskou, Lucii Veličkovou, Adélu Citovou, Karolínu Jánskou a Kristýnu Zahradníčkovou. Mladé závodnice doprovázela trenérka Fitness klubu Louny Jitka Horfmannová. Pozornost byla věnována hlavně Mistrovství světa ve sportovním aerobiku ve Vídni, z něhož lounské závodnice přivezly zlaté a stříbrné medaile. „Získání cenných kovů bylo velmi těžké a napínavé. Tradičně jsou nám velkými soupeřkami závodnice z Belgie či Finska. Holky předvedly skvělé výkony, i když drobné chybičky se v některých vystoupeních našly,“ řekla Jitka Hofmannová. V průběhu setkání se mluvilo hlavně o náročnosti skloubení školy a vrcholového sportu. Starosta společně s trenérkou přidali i pár osobních historek z trenérské praxe. „Byl bych rád, kdybyste se po skončení závodní kariéry vrátily do lounského klubu, jako trenérky,“ nabádal mladé závodnice R. Šabata. Řeč přišla i na podporu sportu v Lounech. Trenérka Fitness klubu Louny vyjmenovala, co vše pro své svěřence nakupuje z dotace, kterou jí poskytne město. Stranou zájmu nezůstala ani lounské sportoviště. Starosta seznámil mladé závodnice s plány na rekonstrukci zimního a fotbalového stadionu a hlavně plavecké haly. Na závěr setkání starosta závodnicím předal za město drobné dary a květiny.
O týden později na radnici přivítali další sportovce, a to mažoretky, které se zúčastnily Mistrovství Evropy mažoretek 2016 v Crawley v Anglii. Žákyně tanečního oboru Základní umělecké školy Louny doprovázela jejich trenérka Lenka Havlištová. Přijal je starosta spolu s členem zastupitelstva Vladimírem A. Honsem. Hlavním tématem setkání bylo hlavně Mistrovství Evropy, které účastnice spojily s návštěvou Londýna. Reprezentantky popsaly i konkrétní disciplíny, kterých se v rámci mistrovství zúčastnily. Objasnily také, že dnešní mažoretkové vystoupení již nevypadá tak, jak si mnozí pamatují z minulých dob. Trenérka zmínila, že v Lounech je velmi málo prostor, kde mohou mažoretky trénovat. Potřebují pro své tréninky převážně vysoké stropy. Starosta tuto situaci chápe a rád by problém do budoucna změnil. Na závěr starosta účastnicím poděkoval a předal květinu a knihu o Lounech.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video