Dozvuky tragické události v pizzerii: Vyhrožoval nevinnému, půjde do vězení

Jarka Cibulková 2016-12-13 11:20:00

Louny, Žatec – Okolo úmrtí mladého Roma v říjnu letošního roku v žatecké pizzerii Panamera se vznesla vlna emocí. Tři osoby byly obžalovány z vyhrožování. Zatímco ve dvou případech soud vydal trestní příkazy, jelikož se jednalo o dosud netrestané osoby, třetí odešel od soudu s nepodmíněným trestem.

Před Okresním soudem v Lounech stanul minulou středu dvacetiletý Vladimír Kudráč ze Žatce. Státní zástupce ho obvinil z nebezpečného vyhrožování. Jako svůj terč si vybral na sociální síti nevinného kuchaře, který v době úmrtí mladého Roma nebyl ani v zaměstnání. Jednadvacátého října napsal na facebookovou stránku „Vrah na svobodě. Jdeme po něm a jeho ženě, zabijeme je.“ Poškozený kvůli obavě o svůj život i celé rodiny opustil zaměstnání a odstěhoval se mimo Žatec.
„Omlouvám se, naplnily se ve mně emoce jako ve většině naší komunity, něco se povídalo a bylo to neověřené, znal jsem Míru Demetera osobně, byl to bezva kluk, akorát že fetoval,“ řekl obžalovaný před soudcem. Omluvil se i poškozenému, ten ale omluvu nepřijal. „Užil jsem si dost stresu, ještě si ho užívám, nic na tom nezmění ani omluva,“ vypověděl kuchař. Ten od té doby do práce jezdí zásadně autem a nosí u sebe obušek.
K vyhrocené situaci kolem pizzerie vypovídal i provozní manažer. „Měli jsme strach všichni, po náhlé smrti Roma vyhledala zdravotní pomoc i jedna servírka, která v den nešťastné události sloužila. Není vám do smíchu, když vám bouchají do výlohy a pořvávají na vás, policie nakonec všechny zaměstnance odvezla autem domů, cítím určitě obavu ještě dneska,“ vzpomínal před soudem.
Obžalovanému značně přitížilo, že se tohoto skutku dopustil ve zkušební době předchozího odsouzení. Státní zástupce určil chování obžalovaného za zbabělé. „Když jsou v davu, tak by všem uřezali hlavy, ale před soudem pak kňučí.“ A navrhl nepodmíněný trest šest měsíců. Naopak advokát žádal soud, aby upustil od potrestání. Samosoudce poté vynesl rozsudek v délce čtyř měsíců, které Kudráč stráví ve věznici s dozorem. „Ukládám represivní trest, ale přihlédl jsem k polehčující okolnosti, tedy doznání,“ odůvodnil soudce rozsudek. Rozsudek je pravomocný, obě strany se vzdaly práva na odvolání.
Smrt mladého Roma v Žatci policie stále vyšetřuje, hlavním důkazem budou znalecké posudky, výsledky by měly být známy v polovině prosince.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video