Pražská premiéra lubeneckého plavce ozdobena osobním zlepšením!

Redakce 2016-12-20 12:29:00

Po loňské úspěšné premiéře poslední listopadový víkend v areálu Aquacentra Šutka v Praze proběhl další ročník plaveckých závodů Strahov Cup. Letos slavilo nejstarší klání vozíčkářů v plavání na našem území jubilejní čtvrtstoletí. I tentokrát se jednalo o závod zařazený do kalendáře IPC Swimming, a i proto přilákalo historicky nejvíce týmů a plavců.

Sobotní hlavní soutěže se zúčastnilo na 130 plavců z 10 zemí. Zejména z Ukrajiny a Srbska přijely velmi silné týmy a konkurence, doplněná i o část ruské plavecké reprezentace, která nemohla startovat na LPH v Riu, byla znát. Barvy domácích hájil vedle našich paralympijských reprezentantů i 21letý lubenecký plavec Víťa Šašek, který absolvoval 4 individuální starty.
Dopoledne se nejdříve zlepšil na prsařské stovce a přidal také vylepšení osobního rekordu na čtyřstovce kraulem. Oba výsledky by mu jen mezi Čechy vynesly bronzové příčky, ovšem v nabité mezinárodní konkurenci to stačilo na sedmé, resp. osmé místo. Odpoledne byla na jídelníčku dvoustovka polohově a jakoby se opakoval scénář z minulého roku. Víťa zaostal za svým nejlepším časem a záhy prakticky bez odpočinku nastoupil k motýlkové padesátce.  Na závěr se konal tradiční závod štafet, kde Víťa poprvé startoval za pražský klub a svým výkonem na třetím motýlkovém úseku pomohl pražskému týmu k vítězství.
Podzimní část sezóny se uzavřela a během Vánoc se očekává zveřejnění limitů na říjnové MS v Mexiku, kam by se Víťa chtěl probojovat.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video