Upoutávky na Lounský press č. 1, který vychází ve středu 11. ledna 2017

Redakce 2017-01-10 12:57:00

  Plavecká hala padne k zemi do poloviny roku Nový krytý bazén chce lounská radnice začít stavět na podzim roku 2018 Louny (lus, rad) Lounská radnice již vybrala firmu, která srovná se zemí plaveckou halu. Bourat se má začít v průběhu prvního poletí letošního roku. Na konci ledna bude mít město k dispozici čtyři návrhy, jak by mohl vypadat nový krytý plavecký areál. „Stavět by se mohlo začít na podzim příštího roku,“ uvedla vedoucí odboru správy městského majetku Blanka Sunkovská. Demolice bude město stát 1,6 milionu korun. Náklady na stavbu nové haly radnice odhaduje na 160 milionů korun a město si zřejmě potřebné peníze půjčí. Nová hala bude stát na místě té stávající.    

Nemocnice v Lounech i v Žatci zakázaly návštěvy kvůli chřipce
Louny (lus) Vedení Nemocnice Louny, která provozuje lůžka následné péče a sociální lůžka, rozhodlo o vyhlášení zákazu návštěv. Stejný krok učinilo vedení žatecké nemocnice. K rozhodnutí vedení nemocnic dospělo vzhledem k vývoji počtu akutních respiračních infekcí v regionu.

Velkoformátový snímek nahlíží do minulosti Žižkovy ulice
Louny (lus) U Žatecké brány v Lounech v sobotu dopoledne proběhlo slavnostní odhalení nové velkoformátové fotografie, jež zdobí Suzdalské náměstí. Jedná se o obraz složený z několika snímků, který ukazuje část dřívější zástavby města v Žižkově ulici, než byly domy zbourány. K demolici došlo  letech 1968 až 1979,  místě zbyl jen kostely a objekt dnešního Barokního špitálu. Záběr byl pořízen roku 1905. Na délku má instalovaná fotografie téměř tři metry, přesněji 273 krát 70 centimetrů. Město nechalo fotografii instalovat hned v prvních dnech letošního roku. Je uložena na hliníkovém podkladu a chráněna plastovou fólií.

Radnice spustila nové stránky
Louny (lus) Novou podobu mají od ledna oficiální stránky Městského úřadu v Lounech. Cílem obnovy webu po několika letech bylo usnadnit občanům vyhledávání informací o městě. Stránky jsou nyní přehlednější, nabízejí více informací. Najdete je na původní nezměněné adrese www.mulouny.cz.

U sokolovny vzpomněli na protikomunistický odboj
Louny (lus) Každoroční vzpomínka na popravené členy protikomunistického odboje se uskutečnila v pátek 6. ledna u pamětní desky na sokolovně v lounské Poděbradově ulici. Na místě se, jako každý rok, sešli zástupci města i Konfederace politických vězňů, aby uctili památku odbojářů.

Prvním nálezem je černý labrador
Louny (lus) Labradora někdo přivázal ke značce druhý den nového roku. Pejsek se tak stal prvním letošním nálezem. V seznamu ztrát a nálezů lounské radnice se většinou objevují klíče či peněženky, zvíře je ojedinělé. První nález roku 2017 je tedy trochu jiný. Evidenční číslo jedna dostal černý labrador. Pejsek byl nalezen 2. ledna v deset hodin v obci Brloh, která je místní částí Loun.

 

Bronz cinkl rodinné farmě ze Slavětína
Praha, Slavětín (tz) Vítězství v jubilejním 15. ročníku soutěže Asociace soukromého zemědělství ČR Farma roku vybojovali Jihočeši. Letošní titul putuje na Farmu u lesa rodiny Šonkových do Sudoměřic u Bechyně. Na skvělém třetím místě se umístila rodinná farma Suchých ze Slavětína.

Podzemní kontejnery zlepší vzhled města
Louny (caj) Kvůli lepšímu vzhledu přistoupila lounská radnice k vybudování podzemních kontejnerů na separovaný odpad. První můžete spatřit v ulici Na Valích vedle parkoviště. Podstatná část kontejneru je zapuštěna pod zemí, nad úrovní terénu se nachází pouze vhozová šachta.

Paraglidista, který zemřel na Rané, byl pod vlivem marihuany
Raná, Louny (lus) Čtyřiačtyřicetiletý paraglidista z Českolipska, který se při nevydařeném letu na jaře zabil na Rané, byl pod vlivem drogy, pravděpodobně marihuany. Tragédie se stala 24. dubna hodinu po poledni. Paraglidista letěl podél severozápadního svahu Ranské hory, kde v tu dobu létalo dalších asi deset padákových kluzáků.

Novoroční anketa starostů: Jak hodnotí uplynulý rok a co přejí svým občanům
1. Jak ve vašem městě/obci hodnotíte sportovní a kulturní život?
2. Podařilo se realizovat za uplynulý rok plánované investice, nebo na některé nedošlo?
3. Je něco co podle Vás brání rozvoji vašeho města/obce?
4. Jaké akce čekají vedení města/obce v tomto roce?
5. Co popřejete Vašim spoluobčanům a našim čtenářům do nového roku?
Radovan Šabata, Louny
1. Město Louny se může pyšnit jak kulturním tak i sportovním životem. Není víkendu, kdy by se v Lounech něco nedělo a i zde všichni, kteří pro nás něco organizují, zasluhují velká slova uznání i poděkování. Velice si těchto lidí vážím a děkuji jim za jejich práci pro naše spoluobčany.
Zdeněk Pištora, Postoloprty
1. Sport a kultura je tak trochu i jakási výkladní skříň našeho malého města. V minulém roce jsme zažili několik velmi příjemných okamžiků a někteří postoloprtští sportovci se zařadili mezi elitu v národním i mezinárodním měřítku. Máme svou mistryni světa (Tereza Vorlová v trojkovém basketu), máme vicemistryně Evropy (Postoloprtské mažoretky), máme mistryni ČR v průmyslovém lezení (Miloslava Göblová).
Jana Mikovcová, Jimlín
1. Myslím si, že nabídka sportovních aktivit i kulturních akcí v naší obci je dobrá, i když by mohla být více využívaná. Funguje tělovýchovná jednota, která nabízí cvičení v sokolovně v Zeměchách. Kopanou hrají jen dospělí, zájem dětí bohužel klesla natolik, že družstvo žáků se už několik let nepodařilo postavit.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video