Nejhezčí kraslice aneb tradičně i netradičně

Jarka Cibulková 2017-01-28 01:52:00

Louny – Na novou vystavovatelskou sezonu se připravuje i společnost Diamant Expo. Na lounském výstavišti chystá tradiční výstavy s dlouholetou tradicí. O velikonoční svátky do Loun zavítá jednadvacátý ročník výstavy Dům a zahrada, třetího června Masarykovy sady v Lounech opět hostí Den záchranářů Ústeckého kraje, Autosalon a Rodina a volný čas se na výstavišti v Lounech představí devátého až jedenáctého června. Stavební výstava Dům dostala své místo v druhé polovině srpna. Člověk v přírodě nabídne začátkem září kromě Potravinářského a nápojového salonu novinku v podobě expozice Řemesla a kreativita.

A právě k první výstavě letošního roku připravila společnost Diamant Expo soutěž. „Vytvořte originální velikonoční kraslice, nebo ozdobte symboly Velikonoc dle tradic našich babiček a ukažte je v rámci výstavy Dům a zahrada na výstavišti v Lounech. Do soutěže se může zapojit každý, kdo rád tvoří. Záleží pouze na vaší fantazii, jakou techniku zdobení si zvolíte. V rámci výstavy Dům a zahrada na návštěvníky čeká speciální velikonoční program a překvapení v podobě nejrůznějších tvůrčích dílen,“ vyzývají pořadatelé.
Každý soutěžící se může přihlásit s maximálně dvěma kraslicemi, které je nutné odevzdat správci výstaviště Vlastimilu Dubinovi od pondělí do pátku od 7 do 15 hodin v Masarykových sadech 1470, Louny nejpozději do 6. dubna. Kraslici je třeba zabezpečit proti poškození. Soutěžící musí do přihlášky uvést jméno a příjmení, kontakt, adresu, techniku zdobení vajíčka a v jaké kategorii bude soutěžit. Děti jsou rozděleny do skupin podle věku, do pěti let, od šesti do osmi, od devíti do 15 let, dospělí a mládež soutěží v kategorii od 16 let a více.
Kraslice všech účastníků budou vystaveny v rámci výstavy Dům a zahrada, o nejlepších rozhodnou svými hlasy sami návštěvníci výstavy. Jeden hlas bude zpoplatněn částkou 5 korun a výnos z hlasování bude použit na charitativní účely. Cílem soutěže je pokusit se žáky škol i širokou veřejnost motivovat k tomu, aby se pomocí velikonoční kraslice hlouběji seznámili s českými velikonočními zvyky, vzbudit jejich zájem o národní tradice a zároveň podpořit žáky k aktivní tvořivosti. V případě potřeby konzultace se můžete obrátit na sekretariat@diamantexpo.cz, tel: 606 771 625.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video