Osm měsíců za hanobení národa

Jarka Cibulková 2017-01-17 11:37:00

Louny, Žatec – Za vulgarismy s rasistickým podtextem odsoudil Okresní soud v Lounech Miroslava Fedáka (41) na osm měsíců do věznice s dozorem. Obžalovanému přitížilo, že se přečinu dopustil ve zkušební době předchozího odsouzení. Trest je pravomocný, obě strany se vzdaly práva na odvolání.

Obžalovaný se 20. října zúčastnil vzpomínkové piety, která se uskutečnila před pizzerií Panamera, kde o dva dny dříve zemřel šestadvacetiletý Rom. Fedák vykřikoval před výlohou restaurace a nabádal dav: „Nesmíme takhle jenom stát. Lidi, oni jsou vevnitř, ty m..ky český!“ Celé jeho chování někdo z přítomných natáčel na video a potom ho nahrál na internet. Vulgární výrazy poté také pokřikoval na policisty. „Omlouvám se všem, zemřelý byl můj bratranec, řekl jsem to v afektu,“ vypověděl Fedák před soudem. Co způsobilo smrt mladého Roma z Lounska v žatecké pizzerii Panamera se stále vyšetřuje.
Již začátkem prosince okresní soud odsoudil dvacetiletého Vladimíra Kudráče ze Žatce na čtyři měsíce do věznice s dozorem za nebezpečné vyhrožování kuchaři pizzerie, v níž se incident odehrál.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video