Upoutávky na Žatecké noviny č. 3, které vychází v úterý 24. ledna 2017

Redakce 2017-01-24 10:59:00

  Hospodaření v teplárenské prověří hloubkový audit Žatec (lus) Hloubkového prověření hospodaření se dočká Žatecká teplárenská. Město Žatec si totiž nechá vypracovat forenzní audit v městské společnosti, který má prověřit její hospodaření v letech 2013 až 2016. O provedení auditu rozhodla na svém posledním jednání rada města. Výzvu na podání nabídek na provedení forenzního auditu ve společnosti Žatecká teplárenská tamní radnice vyvěsila v pátek. Na výstupy auditu radnice bude čekat.    

Stát chce na seznam UNESCO Žatec jako město chmele
Žatec (tk) Ministerstvo kultury odešle do 1. února světovému výboru UNESCO nominaci města Žatce na Seznam světového dědictví. Po posouzení odborníky a případném doplnění žádosti ze strany českého státu by se nominace mohla probírat na jednání v létě 2018. Jestli Zda se tak ale příští rok stane, ještě není jisté.

 

Studenti podeváté soutěžili v Žatci
Žatec (red) Minulou středu proběhl v našem městě již 9. ročník celorepublikové soutěže mladých barmanů a baristů – Žatecký CUP 2017. Akci tradičně pořádá místní Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD, které napínavé celodenní klání přineslo také několik úspěchů.

 

Oblečení noste raději do věžáku, Ze zelených kontejnerů se k potřebným nedostane
Žatec (mch) Pokud máte doma oblečení, které již nenosíte, anebo hračky po dětech, nevyhazujte je, ale darujte potřebným lidem. V podměstí funguje každé úterý od 15 do 17.30 šatník, který má pod patronátem oblastní charita. Najdete ho ve „Věžáku“, jedná o budovu, kde sídlí i pobočka pošty, jen vchod je z boku od parkoviště.

 

Zápisy nově až v dubnu
Žatec (id) Také v Žatci půjdou letos budoucí prvňáčci nově k zápisům místo začátkem února až v dubnu. Změnu termínu prosadilo v loňském roce ministerstvo školství, které si od toho slibuje snížení počtu odkladů povinné školní docházky. Ty se každoročně pohybují kolem deseti procent. Tento krok má své zastánce i odpůrce. Zda je to změna správným směrem, tak ukáže až čas.

Lidé vyhodí léky za miliardy
Žatec (mch) Nepoužité léčivo, jak zřejmě většina občanů ví, patří zpátky do lékárny. Spousta z nich ho, ale i nadále vyhazuje do komunálního odpadu, nebo splachuje do kanalizace. To je však velmi nebezpečné, hrozí nejen kontaminace půdy a spodních vod, ale i možnost, že se k lékům nějakým nedopatřením dostanou děti, případně jiné osoby.

Labutě k nám přilétají až z Německa
Žatec (mch) Také jste si všimli, že v Žatci na Ohři plavou labutě, které mají na krcích bíločervené obojky? Jedná se o takzvané krční límce a mají tu výhodu, že kód uvedený na nich lze odečíst na velkou vzdálenost při potřebě jedince odchytit.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video